Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧОВЕКОВИ ПРИЈАТЕЉИ

3 начина како да РАСХЛАДИТЕ кућне љубимце и спречите да доживе топлотни удар

Током високих температура посебну пажњу морамо посветити кућним љубимцима

1658675848_dog-g5eb23a5fe_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Кућним љубимцима потребно је посветити посебу пажњу током врелих дана, када им је потребна помоћ у расхлађивању како би спречили топлотни удар на који су посебно осетљиви.

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

Хладна вода

Свежа и хладна вода мора увек бити на дохват руке вашим љубимцима да у сваком тренутку могу да је пију и хидридају се. Осим тога, ваљало би да имате и умерено хладну воду у већем лавору или у кади како би љубимци могли да ускоче и мало се расхладе.

Место у хладу

Уколико је ваш љубимац у дворишту, онда му обезбедите неко сеновито место у хладу. Кућице у врелим летњим данима нису сјајна решења, јер у њима топлота остаје заробљена. Дакле, направите му место у хладу, а уколико је то немогуће размислите о томе да га бар у претоплим данима пустите у двој дом.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Шетње тек у вечерњим сатима

Најбољи начин да расхладите пса је да заправо избегавате шетње у периоду од 13х до 17х, када је разуме се и вама топло. Дуг боравак на врелом асфалту или песку може довести до тога да ваш љубимац добије опекотине по шапама. Шетње се препоручују или ујутру или увече, када температура падне. Уколико имате боксера, булдога, пекинезера или бостонца, треба да будете посебно опрезни! Пси са брахицефаличном вилицом тешко подносе ово време, јер њихово дахтање није тако ефикасно као код других паса.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas