Oglas
· · Komentari: 0
TOPLOTNI UDAR

Tri trika koji će vam pomoći da se RASHLADITE NA BRZINU

Evo načina da se rashladite u nekoliko minuta tokom vrelih dana

1624577141_people-5594462_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nismo uvek u mogućnosti da boravimo u klimatizovanom prostoru tokom ovih visokih temperatura, ali je tada bitno da znamo kako da se rashladimo u svega nekoliko minuta i olakšamo sebi boravak na vrućinama.

Pročitajte još: TREŠNJE većina čuva pogrešno: Evo kako da im produžimo rok trajanja

Donosimo vam tri metoda koji će doprineti da se rashladite u najvrelijim danima, koji nam tek slede u Srbiji.

Čaj od nane

Napravite čaj od nane, ali ne vruć. Kada umočite vrećicu u hladnu vodu dobićete isti efekt kao i kada je potopite u vruću. Poznato je da nana rashlađuje jer su njeni listovi bogati prirodnim mentolom, a utažiće žeđ, olakšati disanje i to će nas razbuditi. Redovnim unošenjem tečnosti sprečiće se dehidracija koja dovodi do podizanja telesne temperature.

Pročitajte još: Nikada ne bacajte koru od jabuke: Razlozi će vas iznenaditi

Savršeno letnje piće dobićete kada jednu vrećicu čaja od nane potopite u čašu vode s ledom.

Kokosova voda

Voda je najbitnija kada se treba hidrirati, posebno ako ste na suncu ceo dan. Ipak, kokosova voda možda je još bolja opcija od one obične kada vam je potrebno da se brzinski rashladite. Naime, u njoj ima više vitamina, minerala i elektrolita i efikasnije će vas rashladiti nakon boravka na suncu.

Pročitajte još: Kako da stakleno posuđe zablista: Trik je u jednoj namirnici

Kocke leda stavite na delove tela

Stavite led na određene tačke na telu, iz zamrzivača izvadite nekoliko kockica leda i prislonite ih na tačke na telu na kojima su vam vene najbliže površini kože. To su vrat, grudi i slepoočnice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas