Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОДСВЕСТ

Трзај у сну и реакција тела: Психолози открили шта заправо значи када сањате да ПАДАТЕ

Постоји научно објашњење због чега сањамо да падамо.

1631380598_sleeping-1353562_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Углавном су снови и ноћне море повезане са неким мање или више трауматичним искуством из стварног живота, и због тога многе ствари проживљавамо поново, док спавамо.

Неке нам се одигравају пред очима јасно, а друге кроз симболику, објашњавају психолози који сматрају да ако се открије узрок таквих снова, биће јаснији потиснути страхови, и слична трауматична искуства.

Прочитајте још: ДВА битна разлога због којих треба попити ШОЉУ МЛЕКА пред СПАВАЊЕ

Сигурно вам се барем једном догодило да се тргнете из сна јер сте осетили да падате.

Тада често и срце убрзано лупа, и након тога можда вам неће бити лако да опет утонете у сан.

Психолози су дошли до закључка да сан у којем падамо треба повезати са ситуацијама у којима се осећамо изневерени, без довољне подршке.

Такав сан може се јавити и када смо генерално разочарани живот, када се оконча емотивна веза или када нас пријатељ од којег то нисмо очекивали напусти.

У већини случајева, психолози овакав сан тумаче као "позив" из сопствене подсвести, како бисмо се суочили са својим емоцијама и како бисмо лакше превазишли доживљај напуштености.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas