Oglas
· · Komentari: 0
PODSVEST

Trzaj u snu i reakcija tela: Psiholozi otkrili šta zapravo znači kada sanjate da PADATE

Postoji naučno objašnjenje zbog čega sanjamo da padamo.

1631380598_sleeping-1353562_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Uglavnom su snovi i noćne more povezane sa nekim manje ili više traumatičnim iskustvom iz stvarnog života, i zbog toga mnoge stvari proživljavamo ponovo, dok spavamo.

Neke nam se odigravaju pred očima jasno, a druge kroz simboliku, objašnjavaju psiholozi koji smatraju da ako se otkrije uzrok takvih snova, biće jasniji potisnuti strahovi, i slična traumatična iskustva.

Pročitajte još: DVA bitna razloga zbog kojih treba popiti ŠOLJU MLEKA pred SPAVANJE

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da se trgnete iz sna jer ste osetili da padate.

Tada često i srce ubrzano lupa, i nakon toga možda vam neće biti lako da opet utonete u san.

Psiholozi su došli do zaključka da san u kojem padamo treba povezati sa situacijama u kojima se osećamo iznevereni, bez dovoljne podrške.

Takav san može se javiti i kada smo generalno razočarani život, kada se okonča emotivna veza ili kada nas prijatelj od kojeg to nismo očekivali napusti.

U većini slučajeva, psiholozi ovakav san tumače kao "poziv" iz sopstvene podsvesti, kako bismo se suočili sa svojim emocijama i kako bismo lakše prevazišli doživljaj napuštenosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas