Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

ДВА битна разлога због којих треба попити ШОЉУ МЛЕКА пред СПАВАЊЕ

Млеко ће вам веома пријати ако га попијете пре него што одете у кревет.

1630312578_milk-1023701_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Познато је да је млеко и те како здраво за кости, али је мање познато да постоје бројни бенефити ако га попијете пред спавање.

Једна шоља топлог или хладног млека помоћи ће вам да лакше заспите, учврстиће вам сан, али ће вас и заситити ако вас ухвати напад глади пре него што одете у кревет.

Прочитајте још: Ублажава акне, опоравља косу,отклања боре: За ЛЕПОТУ вам је потребно само КИСЕЛО МЛЕКО

Шоља млека за квалитетнији сан

Уколико имате лак сан и будите се ненаспавани, решење је у једној шољи млека. Многе студије су доказале да млеко може допринети да се боље наспавате и да се не будите током ноћи.

Ако пимате несаницу или сте изложени стресу, због којег лоше спавате, почните да конзумирате млеко сваке вечери.

Млеко садржи мелатонин, који утиче на опуштање тела, и триптофан, који је заслужан за добро расположење и мир.

Млеко се посебно препоручује особама које се током ноћи често буде и имају лоше снове, као и онима који не могу тако лако да утону у сан.

фото: Пиксабеј

Шоља млека гаси глад

Ако вас током ноћи обузме глад и морате да устанете да нешто поједете, та навика ће вас сигурно довести до нагомилавања килограма. Међутим, једна шоља млека пред спавање решиће овај проблем јер ће ваш стомак бити сит, и нећете имати напад глади током ноћи.

Млеко организму даје осећај ситости, а уз то, моћи ћете лакше и да смршате, јер нећете јести тешку храну пре спавања. 

Ако одете у кревет гладни, и црева вам константно "крче", једина мисао коју ћете имати је хоћете ли издржати до доручка. У таквом стању вам је потребно више времена да заспите, али са једном шољом млека, решићете овај проблем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas