Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
интервју

Мијатова НЕВЕРОВАТНА прича! За Магазин новости открива зашто КУВА ПО КУЋАМА - овај младић је ХЕРОЈ!

Недавно је на друштвеним мрежама освануо занимљив оглас дечка који бесплатно кува по кућама.

1616425532_FS20210317_p12__A8A9995_r03.jpg
Фото: Мијат Милаков/ Јована Симовски
Oglas

Мијат Милаков, млади кувар из Београда, каже да се идеја да кува по кућама јавила спонтано због незадовољства тренутном ситуацијом која влада у угоститељству. Желео је да људима врати осмех на лице, а и да себи измами исти.

Мијат је одлучио да кува бесплатно, али ипак има један услов. Када дође на адресу свака особа треба да пошаље поруку за 3030 за фондацију "Буди хуман".

  • Када си почео да се бавиш кувањем и како се јавила та љубав?

Кувањем сам почео да се бавим пре 12 година, променио сам велики број ресторана како бих што више научио И стекао нова искуства. Љубав према кувању постоји од малена, увек ме је привлачила кухиња и испробавање нових ствари.

  • Како је изгледао први одлазак на адресу?

Први одлазак на адресу је био код пријатеља које познајем тако да сам имао форе да се мало праксујем (смех) Међутим, сваки одлазак на нечију адресу је такав да је све опуштено, нема неке разлике да ли познајем људе или не. Уђеш као странац, изађеш као пријатељ.

Мислим да нам треба висе позитиве у тренутном времену у коме се налазимо, ово је био мој нацин да обојим свет.
  • Да ли те људи зову и како то изгледа када дођеш код некога кући? Шта највише желе да им скуваш?

Зову ме и пресрећан сам због тога, био је неочекиван одзив и надам се да ће се тако наставити. Људи ме контактирају, па се прво договоримо шта ће се спремати и колико ће људи бити. Након тога одлазим на адресу где ме чекају све потребне намирнице. Упуте ме у то шта се где налази у кухињи, онда креће магија.

Углавном ми траже да им спремам неке једноставне ствари како би ме што мање оптерећивали. Пасте, лазање и рижото су стандардни на менију, али највише волим неке компликованије ствари.

Фото: Мијат Милаков/ Јована Симовски

  • Колико те то што кувањем усрећујеш друге тебе чини срећним?

Испуњава ме у сваком смислу, ипак пут до људског срца иде преко стомака (смех). 

  •  Шта највише волиш да спремаш?

Један од фаворита ми је дефинитивно азијска кухиња. Свиђа ми се та мешавина зачина која се користи у њиховим јелима, свеже намирнице и посебни начини припреме.

Мијатов план је да у будућности направи емисију како би људима још више приближио своју љубав према кухињи. А каже да ће свакако наставити да се бави кувањем по кућама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas