Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖВРЉАЊЕ

Звездице, кружићи, срелице, срца... Сазнајте ЗНАЧЕЊЕ онога што шврљате на папиру

Психолози кажу да сваки симбол на папиру, као и позиција на којој се налази, говори о вама и вашем карактеру.

1596904192_Depositphotos_216114220_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ако сте од оних који док разговарају преко телефона, седе на састанку или слушају предавања све време несвесно нешто цртају, онда водите рачуна да ваш цртеж не доспе у руке неког ко би могао да га протумачи.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

Прочитајте још: КРЕАЦИЈА ЈЕДНОГ ТАТЕ: Његова деца су хтела базен, а он им је направио сјајну ствар (ФОТО)

"Жврљотине" се читају као отворена књига, јер су креативни, издувни вентил и одражавају духовно расположење човека - каже др Хо Лоу, психолог и психотерапеут.

Кружићи... Фото: Депозит
Цртајте слободно, јер то развија креативност.

- Цртање помаже да будете креативнији и да се решите менталних блокада. Пробајте да нацртате све што вам падне на ум, цртајте неких десетак минута и после тога ћете сами моћи да одгонетнете неке ствари о себи.

Ко црта улево - гледа у прошлост. Ко црта удесно - веома је друштвен.

Стручњаци тврде да уколико предмет стоји на левој страни, значи да смо окренути прошлости, док цртеж на десној указује оријентацију ка будућности и изражену друштвеност. Потребу за пажњом открива нацртана слика у средини.

Прочитајте још: ОВО ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ: Ево како квалитетно искористити време са децом и пробудити им АВАНТУРИСТИЧКИ ДУХ

Ево шта још симболизују наши цртежи:

  • Срца. Ако најчешће цртате срца док нешто радите/неког слушате, значи да сте веома сентиментална особа.
  • Геометријске фигуре. Цртежи квадрата и троугла указују на организованост и уређеност ума, као и јасно размишљање.
  • Звездице. Особе које су склоне идеализацији најчешће цртају звезде, с тим што је петокрака израз амбициозних, а хексаграм указује на моћ концентрације.
  • Цветићи. Ово је поново избор идеалиста, али и великих романтика.
  • Нуле и крстићи. Особе такмичарског духа посежу за овим симболима.
  • Стрелице. Ако су окренуте ка горе, значи да је аутор амбициозна личност, а уколико су водоравне, онда је реч о особи са високом моћи запажања.
  • Лица. Ово указује да је "цртач" врло друштвено биће са богатим социјалним животом.
  • Авиони, бродови, аутомобили, возови. Ако није до потребе за годишњим одмором, онда нацртани симболи алудирају на чежњу за бекством, што даље од стварности.
  • Празан папир. Особа која иза себе оставља празнину на листу је прецизна, конкретна, директна и јасна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas