Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БАКИНИ САВЕТИ ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Данашње домаћице компликују, наше баке НИСУ ИМАЛЕ ЦЕЛУЛИТ и биле су витке...потребно је да РАДИТЕ само ово

Откривамо неколико савета наших бака које свакако ваља узети у обзир!

1680089688_shutterstock_1092780644-baka-naslovna-111.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Веровале или не, и наше су баке некад давно биле младе и имала сличне бриге везане за изглед као и ми данас. Иако можда нису биле толико опседнуте мршавошћу, било им је важно како изгледају, и водиле су бригу о свом телу и о храни коју једу.Њима
је на првом месту било важно да делују женствено, елегантно и здраво, а то су све постизале на природне начине. Од наших бака се свашат може научити...

Једите мање порције
Један од најбољих савета наших бака је дефинитивно везан за контролу порција. Наиме, многа су истраживања показала како данас једемо много веће порције хране него што су људи јели пре. Наше баке и генерације пре њих појеле су много мање количине хране, што значи да су уносили и много мање калорија а то је резултирало здравом и нормалном тежином.

Једите органски узгојене намирнице
Већина је људи некад имала сопствену башту или су куповали намирнице од локалних узгајивача. Ваша бака сигурно није јела смрзнут броколи или конзервисане брескве. Ако имате приступ пијаци, упознајте се с локалним узгајивачима и набављајте намирнице искључиво од њих, барем током летњих месеци. Исхрана сезонским намирницама много је здравија и помоћи ће вам да изгубите на тежини, а и обрађивање баште је теже од теретане.

Кувајте код куће што чешће
Супер је јести у ресторану или наручивати храну, али нашим бакама такве ствари нису биле ни на крај памети. Уколико желите да једете здраво, сами припремите оброке. Покушајте барем пет пута недељно да кувате код куће. Не само да ћете тиме уштедети калорије, већ ћете уштедети и новац.

Фото: Схуттерстоцк

Избегавајте оброке испред телевизора
Многи од нас не могу да гледати своју омиљену серију а да не презалогаје нешто са стране. Нажалост, једење пред телевизором је врло лоша и нездрава навика које би свакако требало да се решите. Ваша бака то није чинила, ако је уопште имала ТВ. Избегавајте оброке пред телевизором или компом, јер ће тако смањити вероватноћу за нерационално преједање.

Пронађите хоби уместо хране
Ако вам храна представља проблем у вечерњим сатима, онда покушајте да пронађе неку другу активност или разоноду која ће вам одвратити пажњу. Хобији попут плетења, цртања, читања, писања само су неки од предлога који ће запослити ваше руке и ум па нећете мислити на храну нити се довести у ситуацију да се преједете касно у ноћ. Старије генерације су имале своју вечерњу забаву која није укључивала ТВ, ни компјутер и то је један од начина како су успевале да држае унос калорија под контролом.

Ходајте кад год вам се пружи прилика
Наше баке нису имале приступ аутомобилима као ми данас и вероватно су много више пропешачиле а управо је ходање одлична активност за сагоревање калорија али и за здравље. Кад год имате прилику, ходајте што је више могуће.

Избегавајте јести индустријски прерађене намирнице
Све већа конзумација индустријски прерађених намирница игра велику улогу у томе да велики број људи данас има проблема с прекомерном тежином. Старије су генерације јеле много мање прерађене хране него ми данас и били су много здравији те нису имали проблема с вишком килограма.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas