Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЗНОЈЕЊЕ

Ако СТОПАЛА непријатно миришу РЕШЕЊЕ пронађите у КУХИЊИ

Шта радити са стопалима непријатног мириса?

1595940014_Depositphotos_10118713_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Најпре, поведите рачуна о чарапама. Оне успешно могу да уклоне непријатан мирис.

Прочитајте још: У ОВОЈ ЧАШИ се налази најбољи ЛЕК против ОТИЦАЊА ногу које лети многе муче

Када је топло, носите памучне, спортске или неке сличне чарапе, јер оне омогућавају одговарајућу вентилацију. За зиму се препоручују вунене, које такође спречавају знојење и појаву непријатних мириса. Али зато избегавајте најлон чарапе, јер оне сакупљају влагу и узрокују да се стопала брже зноје.

Прскајте дезодорансом као и пазух.

Како стопала садрже више знојних жлезда него други делови тела, прскајте их дезодорансима као што то радите са пазухом. Чините то пре спавања, али их претходно добро осушите, а ујутру исперите водом. Поступак понављајте три-четири дана заредом, а потом то радите једном до двапут недељно.

Направите купку од течности за испирање уста или сирћета Фото: Депозит

Обућа која одговара временским условима такође је важна да би се избегла ова непријатна појава. За топло време бирајте ону која "дише", од коже или платна. Пластика и други вештачки материјали задржавају зној, јер нема протока ваздуха.

Мала обућа?
Веома је важно да носите обућу одговарајуће величине. Ноге се брже зноје ако је премала.
Направите купку од течности за испирање уста или сирћета

Од помоћи је и купка за стопала. За њену припрему потребни су вам шољица течности за испирање уста која има антисептично дејство, шоља сирћета и шоља топле воде. Састојке помешајте у кадици, па потопите стопала и држите их тако 15 минута. Течност за испирање уста ће убити све бактерије.

Прочитајте још: Сигурно га имате у кући: Једна кесица ОВОГ ЧАЈА уклања непријатан мирис ЗНОЈА

Сирће делује на исти начин, јер бактерије не воле његову киселост. Осим тога, купка ће учинити да се поре на стопалима скупе, па знојење неће моћи лако да се активира. Истовремено, стопала ће постати мека и лепа, јер ће са њих бити уклоњене све мртве ћелије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas