Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто би требало да сипате куркуму у топлу воду са лимуном? Магичан напитак за мршављење и јачање имунитета (РЕЦЕПТ)

Конзумирање овог напитка доноси бројне здравствене бенефите, зато почните што пре да га пијете

1653223893_julia-topp-kuIiEew8V-A-unsplash--1-.jpg
Oglas

Куркума носи епитет Краљице зачина и то са разлогом. За њу је карактеристична изазита наранџасто-златна боја, арома налик биберу и оштрији укус. Оно што ову биљку издваја од осталих јесте широк спектар антиоксиданаса, али и антивирусна, антибактеријска, антимикотичка, антимутагена, антиупална и антиканцерогена својства!

Ова биљка постаје све заступљенија у кулинарству јер садржи и протеине, витамине Ц, Е и К, бакар, калцијум, калијум, гвожђе и цинк, ниацин и влакна.

Куркума је биљка која расте у Индији и одавнина је заступљена у у кухињама тог подручја Азије. Лекари у Европи, и уопштено говорећи Западу, тек су недавно открили благотворна и лековита дејства куркуме.

Препознатљиву боју ова биљка добија од куркумина, једињења које помаже код ублажавања тегоба многих болести.

Прочитајте још: Четири најбоља ВИТАМИНА ЗА КОЖУ: За здравље и младоликост

Уколико овај зачин додате у топлу воду са лимуном добићете напитак који ће помоћи у регулацији нивоу шећера у крви, али и ојачати имунитет и тако смањити ризик од многих болести.

Лимун чува наше артерије - витамин Ц добар је савезник у регулисању крвног притиска, смањивању упале артерија, али и смањивању ЛДЛ холестерола у крви. Калијум, магнезијум, фосфор, калцијум, цинк, витамин Е само су неки од многобројних корисних материја у овом киселом воћу.

За шта је све добра комбинација куркуме и лимунске воде?

  • Помаже код мршављења и избацивања токсина из организма
  • Помаже код сагоревања вишка масноће
  • Даје енергију
  • Јачање имунитета
  • Конзумирањем куркуме можете смањити ризик од можданог и срчаног удара
  • Куркума је све чешћи састојак детокс напитака јер ова биљка помаже елиминацији токсина из организма, нарочито јетре

Састојци:

  • четвртина кашичице куркуме
  • половина кашичице меда
  • 300 мл топле воде
  • исцеђена половина лимуна
  • мало цимета, по жељи

Припрема:

  1. Куркуму, мед и лимунов сок додати у топлу воду, а затим промешати.

Најбоље би било да ову мешавину конзумирате у јутарњим часовима. Уколико имате проблема са желуцем обавезно се консултује са лекаром.

Бонус видео:

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas