· · Коментари: 0

Никако не бацајте петељке од јагода! Могу помоћи у регулацији шећера, стреса и у подмлађивању

Петељке од јагода могу вам бити сјајни савезници у очувању лепоте и здравља косе и коже

1654711249_pexels-dana-tentis-393768.jpg
Фото: Пеxелс

Јагоде су многима омиљено воће, сјајне су за припрему многих колача и посластица. Готово аутоматски сви бацају петељке пре јела. Међутим, правите грешку.

Многи стручњаци природне и народне медицине сматрају да управо ове петељке јагода могу бити изузетно корисне по наше здравље и лепоту. Овај део јагоде изуетно је богат витамином Ц. Многи од петељки праве чај против стреса, лошег расположења, умора, а сматра се и да благотворно утиче на рад бубрега.

Прочитајте још: Ваше лице може постати АСИМЕТРИЧНО током година: Спречите асиметрију лица на природан начин (ФОТО)

Петељке јагода користе се и као природни препарат у очувању младоликог изгледа. Када се уситне и измиксују могу се користити као маска против бора на лицу и врату. Поред тога, листићи јагода могу се користити и за неговање косе.

Петељке овог воћа могу позитивно деловати и на регулисање нивоа шећера у крви, али треба да знате да у ове сврхе најбоље је користити јагоде органског порекла.

Како направити ћај од петељки органских јагода?

Кашику опраних и уситњених петељки убаците у 300 мл прокључале воде- Одставите тако да одстоји 20-ак минута, па потом процените и оставите да се охлади.

Препоручено је да конзумирате 2 шоље на дан.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.