Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЋНО

Лимун, со и бибер су све што вам треба да решите ОВЕ проблеме - 6 примена за које нисте знали

Бибер, со и лимун могу бити веома укусан прелив за салату, али се могу користити и за многе друге сврхе. Ова три састојка, у комбинацији или појединачно, могу помоћи код различитих болести.

1635764025_shutterstock_214405636.jpg
ФОТО: Shutterstock
Oglas

Лимунов сок се у традиционалној медицини користи као дијафоретик и диуретик, као средство за испирање грла, лосион и тоник.

Со је неопходна за тело, као и вода и кисеоник. Вашем телу је потребна со за нормално функционисање, али прекомерна со може изазвати стрес на срцу. Боље је користити хималајску со уместо обичне кухињске соли.

Прочитајте још: Ово је разлог зашто НЕ БИСТЕ ТРЕБАЛИ да једете пилетину сваки дан, посебно ако пијете АНТИБИОТИКЕ

Црни бибер се такође дуго користи као традиционални лек. Стога није изненађујуће што ова комбинација може помоћи у борби против следећих болести.

1. Бол у грлу

Бол у грлу можете да се решите тако што ћете у чашу топле воде додати 1 кашику свежег лимуновог сока, пола кашичице црног бибера и кашичицу соли. Гргљајте овом течношћу.

2. Уклоните камен у жучи

Стврднуте наслаге дигестивних сокова које се налазе у вашој жучној кеси називају се жучним камењем. Ови каменци у жучи могу бити болни и могу ометати варење. Помешајте три дела маслиновог уља са 1 делом лимуна и 1 делом црног бибера у чаши. Попијте ову мешавину. Ово понекад може довести до померања камена у жучи.

3. Афте

Ако ваше здравље није добро, вероватно имате афте у устима. Да бисте то излечили, ставите кашику хималајске соли у чашу топле воде и промешајте. Испирите уста овим три пута дневно и афте ће вам ускоро нестати.

4. Губитак тежине

Да ли желите да смршате мало пре Божића? То је могуће уз следећи напитак: 1/4 кашичице млевеног црног бибера, 2 кашике лимуновог сока и кашика меда у чаши воде. Пијте ово свако јутро на празан стомак и брзо ћете смршати!

5. Мучнина

Узнемирени стомак се може смирити црним бибером, док лимун зауставља мучнину. Зато помешајте кашику лимуновог сока и кашичицу бибера у велику чашу топле воде и пијте полако малим гутљајима.

6. Прехлада и грип

Лимун може учинити чуда за прехладу или грип. Ставите сок од пола лимуна и корицу у велику шољу прокуване воде. Оставите десет минута и уклоните лимунову корицу из шоље. Пијте ово сваки дан док се не осећате боље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas