· · Коментари: 0
УМЕРЕНО

Ово је разлог зашто НЕ БИСТЕ ТРЕБАЛИ да једете пилетину сваки дан, посебно ако пијете АНТИБИОТИКЕ

Мало људи зна за последице конзумирања превише пилетине.

1635170181_shutterstock_516703549.jpg
ФОТО: Shutterstock

Пилетина се сматра једном од најсвестранијих врста меса. Апсолутно је тачно да често користимо пилетину у многим оброцима. Иако је пилетина обично позната као здрав избор, то не значи да је то добар избор за свакодневно послуживање. Ево зашто!

Прочитајте још: Ево зашто не бисте требали да испирате ЈАБУКУ водом и како се ПРАВИЛНО ЧИСТИ од пестицида

Превише пилетине

 

Знамо да је разноврсна исхрана кључ здравог начина живота. Ово важи и за једење пилетине: превише исте ствари није корисно, јер може довести до здравствених проблема. Прекомерна конзумација пилетине је лоша за вашу тежину, за ваше срце и имате повећан ризик да добијете тровање храном.

1. Превише протеина

У идеалном случају, око 10 до 35 процената вашег дневног уноса калорија требало би да се састоји од протеина. Уношење превише протеина доводи до тога да ваше тело складишти ово као масноћу. То значи да се повећање телесне тежине повећава и доводи до повишеног нивоа липида у крви. 

2. Већи ризик од срчаних обољења

Конзумирање превише пилетине може довести до повишеног нивоа холестерола. Неће бити изненађење што је то повезано са кардиоваскуларним болестима. На овај начин, конзумирање пилетине и других производа богатих протеинима индиректно повећава ризик од кардиоваскуларних проблема.

3. Проблеми са одржавањем тежине

Конзумација превише протеина животињског порекла, попут пилетине, може отежати одржавање здраве тежине. 

4. Већа шанса за тровање храном

Руковање пилетином је увек мука. Ако нисте до краја скували месо или ако вам поврће дође у контакт са сировом пилетином, можда ћете свој оброк изложити салмонели или кампилобактеру. Ове бактерије су озлоглашене по својим непријатним ефектима на људско тело, јер могу довести до тешких болести. 

5. Веће шансе за резистенцију на антибиотике

Уобичајена је пракса међу узгајивачима живине да дају антибиотике пилићима. Једући ову пилетину, људи тада могу постати отпорни на ове антибиотике. Наравно, ово представља веома стваран ризик када имате посла са инфекцијом и морате узимати антибиотике. Велике су шансе да лек не делује онако како би требало.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.