Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Магична биљка: Регулише крвни притисак, контролише дијабетес и лeчи болести коже!

Коријандер је биљка која је богата протеинима, витамином Ц и К.

1613153920_Depositphotos_26107877_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Коријандер се користи у разним јелима и има оштру арому. Богат је дијеталним влакнима заједно са многим другим неопходним хранљивим састојцима. 

Прочитајте још: Када је он прва помоћ? Све благодети ЧАЈА ОД ЛИСТА БРУСНИЦЕ

Коријандер је биљка јединственог укуса и оштре ароме. Припада породици биљака Апиацеае и често се користи у сировом облику као украс у разним јелима. Може да побољша укус било ког јела и да га подигне својим препознатљивим укусом.

Прочитајте још: Бели КОРЕН је антибиотик, једите га и пијте, али НАРЕНДАН једите само одређен број дана

Што се тиче нутритивне вредности ове биљке, она је богата протеинима, витамином Ц и К. Садржи и калцијум, калијум, каротен и фосфор, гвожђе, магнезијум итд. Поред ових, ево још неких здравствених благодати овог биљка.

Лечи кожне болести

Коријандер има антисептична, антифунгална, антиинфламаторна и антимикробна својства која га чине ефикасним у лечењу кожних поремећаја попут сувоће и гљивичних инфекција. Такође је богат антиоксидантима и има дезинфекциона и детоксикациона својства.

Прочитајте још: Зелени или црни чај? Можда сте живели у заблуди, али ово нису ИСТИ НАПИЦИ! Ево и који је здравији

Фото: Депозит

Регулише крвни притисак

Висок крвни притисак може довести до различитих здравствених проблема. Коријандер помаже у снижавању крвног притиска. Опушта напетост крвних судова и помаже у смањењу ризика од разних кардиоваскуларних болести попут можданог и срчаног удара.

Коријандер се користи у разним јелима

Одржава здравље костију

Богат је калцијумом и другим есенцијалним минералима, те стога помаже у одржавању здравља костију и њиховој заштити од разних болести повезаних са костима попут остеопорозе, као и у одржавању трајности и поновног раста костију.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

Здравље очију

Коријандер је богат антиоксидантима и минералима, заједно са антимикробним својствима која помажу у превенцији различитих очних болести попут коњунктивитиса. Спречава макуларну дегенерацију и поремећаје вида.

Има многобројне здравствене користи!

Контролише дијабетес

Коријандер стимулише лучење инсулина и смањује ниво шећера у крви. Стимулишући ефекти коријандера повећавају ниво инсулина у крви, што резултира падом нивоа шећера у крви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas