· · Коментари: 0
ОРАЛНА ХИГИЈЕНА

Ослободите се непријатног задаха и бактерија уз ДОМАЋУ течност за ИСПИРАЊЕ уста! (ЧЕТИРИ РЕЦЕПТА)

Превентивна нега и орална хигијена су кључ за побољшање здравља уста и зуба. Ови домаћи рецепти за испирање побољшава здравље уста и зуба.

1631013478_Depositphotos_152245320_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит

Четири домаћа рецепта за испирање уста за побољшање здравља уста и зуба морају укључивати природне производе који се лако налазе и имају антибактеријске и протуупалне способности, а ова листа има све.

Прочитајте још: ВАТРЕНИ ТОНИК ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Комбинација јабуковог сирћета и рена УБИЈА сваки вирус! (РЕЦЕПТ)

1) Течност за испирање уста са жалфијом и соли

Жалфија је на врху листе рецепата за побољшање здравља уста и зуба, због својих противупалних и антибактеријских својстава. 

Састојци:

  • Филтрирана вода
  • 1 кашичица минералне богате соли
  • Органски листови жалфије

Припрема - У боцу ставити 6 листова жалфије. Растворити со у кључалој води након што се све раствори, сипајте кључалу воду у боцу. Користите свакодневно након прања зуба.

2) Со и сода бикарбона

Ова течност за испирање уста је такође одлична за оне који желе да лече и излече вирусне респираторне проблеме (прехладу и грип) природним путем.

Састојци:

  • 1/2 кашике соде бикарбоне
  • 1/2 кашике соли
  • 1 шоља воде

Припрема - Соду бикарбону и со помешајте са водом и користите је након прања зуба. Добро исперите уста и видећете како зуби сијају.

3) Биљни састојци за испирање уста 

Састојци:

  • 8-12 капи екстракта нане
  • 1 кашичица мајчине душице
  • 2 кашичице екстракта смирне
  • 5-7 капи уља еукалиптуса

Припрема - Припремите биљну инфузију, а затим узмите теглу и заједно сипајте све састојке у њу. Снажно мућкајте док се добро не сједини, и готови сте.

4) Сок од лимуна и вода

 Лимун је високо антибактеријски, па је одличан састојак за здравље зуба.

Састојци:

  • 1 чаша топле воде
  • 1 лимун

Припрема -Узмите лимун и исцедите га у 1 чашу топле воде, исперите уста, а затим га испљуните.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.