Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
заниимљивости

СРУШЕНА ИНТЕРНЕТ ЗАВЕРА: Шта заправо значе ОБОЈЕНИ КВАДРАТИЋИ на дну ваше ПАСТЕ ЗА ЗУБЕ? (ФОТО)

Брига о својим зубима је важна за све нас. Дакле, није изненађење да се суочите са десетинама опција пасте за зубе када ходате поред полица за оралну хигијену.

1647339527_pasta.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Ур ИндианЦонсумер
Oglas

Када бирају пасту за зубе, већина људи узима у обзир састојке, рок трајања, здравствене предности, укус, а понекад то раде из чисте навике и узимају пасту коју користе већ годинама. 

Прочитајте још: Шта је УБЕРМАН ЦИКЛУС спавања? НИКОЛА ТЕСЛА користио је баш ОВАЈ МЕТОД!

Избељивање! Контрола зубног каменца! Свеж дах! Ово су све уобичајене фразе које ћете видети на туби пасте за зубе.

Ту је и обојена трака на дну тубе пасте за зубе. Неки тврде да боја ове траке много говори о састојцима пасте за зубе. Без обзира на то, као и многе ствари које лебде на интернету, тврдња о овим кодовима боја је потпуно лажна. Наводно, према речима које круже на интернету, требало би да обратите велику пажњу на дно тубе са пастом за зубе. На дну је мали квадрат у боји, а боја, било да је црна, плава, црвена или зелена, наводно открива састојке пасте за зубе:

  • зелено: потпуно природно
  • плава: природни плус лек
  • црвена: природна и хемијска
  • црна: чиста хемикалија

Међутим, јавили су се и произвођачи и други људи који се баве овим послом, те су нагласили да је овај мит који кружи интернет заправо ЛАЖАН!

Боја на дну ваше пасте за зубе не говори апсолутно ништа о састојцима и не би требало да вам буде параметар због ког ћете се одлучити за неку пасту за зубе.

Правоугаоник у боји заправо нема никакве везе са формулацијом пасте за зубе. То је једноставно ознака направљена током процеса производње. Ознаке читају сензори светлосног снопа, који обавештавају машине где паковање треба да се исече, пресавије или запечати. Ове ознаке долазе у многим бојама и нису ограничене на зелену, плаву, црвену и црну. Различите боје се користе на различитим врстама паковања или са различитим сензорима и машинама. Другим речима, све боје значе потпуно исту ствар.

Ако заиста желите да знате шта је у вашој пасти за зубе, увек можете прочитати састојке одштампане на кутији пасте за зубе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas