· · Komentari: 0
ORALNA HIGIJENA

Oslobodite se neprijatnog zadaha i bakterija uz DOMAĆU tečnost za ISPIRANJE usta! (ČETIRI RECEPTA)

Preventivna nega i oralna higijena su ključ za poboljšanje zdravlja usta i zuba. Ovi domaći recepti za ispiranje poboljšava zdravlje usta i zuba.

1631013478_Depositphotos_152245320_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit

Četiri domaća recepta za ispiranje usta za poboljšanje zdravlja usta i zuba moraju uključivati prirodne proizvode koji se lako nalaze i imaju antibakterijske i protuupalne sposobnosti, a ova lista ima sve.

Pročitajte još: VATRENI TONIK ZA JAČI IMUNITET: Kombinacija jabukovog sirćeta i rena UBIJA svaki virus! (RECEPT)

1) Tečnost za ispiranje usta sa žalfijom i soli

Žalfija je na vrhu liste recepata za poboljšanje zdravlja usta i zuba, zbog svojih protivupalnih i antibakterijskih svojstava. 

Sastojci:

  • Filtrirana voda
  • 1 kašičica mineralne bogate soli
  • Organski listovi žalfije

Priprema - U bocu staviti 6 listova žalfije. Rastvoriti so u ključaloj vodi nakon što se sve rastvori, sipajte ključalu vodu u bocu. Koristite svakodnevno nakon pranja zuba.

2) So i soda bikarbona

Ova tečnost za ispiranje usta je takođe odlična za one koji žele da leče i izleče virusne respiratorne probleme (prehladu i grip) prirodnim putem.

Sastojci:

  • 1/2 kašike sode bikarbone
  • 1/2 kašike soli
  • 1 šolja vode

Priprema - Sodu bikarbonu i so pomešajte sa vodom i koristite je nakon pranja zuba. Dobro isperite usta i videćete kako zubi sijaju.

3) Biljni sastojci za ispiranje usta 

Sastojci:

  • 8-12 kapi ekstrakta nane
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 2 kašičice ekstrakta smirne
  • 5-7 kapi ulja eukaliptusa

Priprema - Pripremite biljnu infuziju, a zatim uzmite teglu i zajedno sipajte sve sastojke u nju. Snažno mućkajte dok se dobro ne sjedini, i gotovi ste.

4) Sok od limuna i voda

 Limun je visoko antibakterijski, pa je odličan sastojak za zdravlje zuba.

Sastojci:

  • 1 čaša tople vode
  • 1 limun

Priprema -Uzmite limun i iscedite ga u 1 čašu tople vode, isperite usta, a zatim ga ispljunite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.