Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПИЈАЦА

Ротквице су БЛАГО за срце и закон за дијету

За већину ротквице су само уобичајени дар пролећа, јер освежавају и употпуњавају ужитак у главном јелу.

1618217517_Depositphotos_68166451_l-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Међутим, оне су изразито здраве, а нарочито се препоручују онима који често кубуре са уринарним инфекцијама.

Прочитајте још: Зашто неки људи спавају са луком испод јастука? Постоје 4 добра разлога, а ниједан није СУЈЕВЕРЈЕ!

Наиме, ротквице се сматрају природним диуретиком који подстиче избацивање вишка течности из организма. Као такве оне су савезник у превенцији инфекција уринарног тракта, ублажавају бол и осећај пецкања код мокрења, чисте бубреге, а многи верују да ублажавају и проблеме са хемороидима.

Богате су витамином Ц, калијумом, фолном киселином и веома мало калоријама.

Ови љуткасти, црвени плодови богати су влакнима, витамином Ц, фолном киселином, калијумом, а садрже врло мало калорија. Одличан су савезник у детоксикацији, као и настојању да се смањи телесна тежина.

Љуткасто је добро
Управо, љуткаст укус ротквица подстиче лучење желудачних сокова и покреће рад црева, па су ефикасне код проблема са пробавом.

Прочитајте још: Најбољи НАПИТАК у борби против прехладе, мамурлука и чира на желуцу

С обзиром на то да су богате витамином Ц, сматра се да редовно конзумирање ротквица може да се одрази и на стварање бољег имунитета. Истовремено оне јачају срце и регулишу ниво шећера у крви.

Помажу срчаним болесницима, јер снижавају холестерол.

Конзумирање ротквица може утицати на кардиоваскуларни систем јер захваљујући својим хранљивим вредностима оне могу помоћи у снижавању холестерола и регулацији крвног притиска, као и нивоа шећера у крви.

Прочитајте још: Ако сте љубитељ испијања кафе - ево која КОЛИЧИНА је дозвољена

Висок постотак воде у ротквицама доприноси одржавању хидрације коже, па су оне чест састојак различитих крема за опоравак суве коже, борбу против осипа као и оштећене коже.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas