Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ ПРЕПАРАТИ

Симптоми АНЕМИЈЕ вребају током пролећа: Ово су 4 намирнице за добру КРВНУ СЛИКУ

Заборавите вештачке медикаменте и скупе додатке исхрани

1648920630_little-boy-gb99e6e5a1_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Симптоми као што су малаксалост, главобоља, повремено замагљење вида, кртост косе и ноктију, па чак и тахикардија нису само симптоми прилагођавања организма на осцилације температуре у пролеће, већ су често и знак анемије. Велики проценат популације има неки облик малокрвности, а најчешће су симптоми изражени у пролеће, јер се услед недостатка гвожђа организам тешко прилагођава на промене времена.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Доносимо вам четири намернице које овог пролећа морате унети у свој јеловник уколико желите да имате јаку крвну слику.

Аронија

Обогаћена јодом, гвожђем, фосфором, калцијумом и великим бројем других елемената, минерала, витамина и антиоксиданаса, аронија је прави чувар крви, тела и физичког изгледа, чија употреба датира од почетка 19. века. Уношењем 50 грама ароније дневно, поткрепљује се готово 50 одсто потребног уноса гвожђа.

Цвекла

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Цвекла је врло корисна за оне који пате од анемије због недостатка гвожђа. Има висок садржај гвожђа, као и влакана, калцијума, калијума, сумпора и витамина. Цвекла ће вам помоћи да очистите тело и да унесете више кисеоника у организам. То заузврат помаже у повећању броја црвених крвних зрнаца у телу.

Нар

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Нар називају рајским воћем, а то није случајно, јер има бројне здравствене користи.Нар садржи висок ниво витамина Ц, а он повећава апсорпцију гвожђа у крви.

Спанаћ

Исхрана богата зеленим лиснатим поврћем попут спанаћа веома је добра за крвну слику.Спанаћ је богат гвожђем, као и витамином Б12 и фолном киселином.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas