· · Коментари: 0
КИНЕСКА МЕДИЦИНА

Смирује упале и пробавне тегобе: Ова биљка је краљица источњачке медицине

Биљка која има велики учинак у лечењу прехладе и грипа.

1611734805_Depositphotos_353411988_xl-2015.jpg
Фото: Депосит

Ова биљка има велики учинак код лечења прехлада ако се почне узимати већ код појаве првих симптома, помаже код проблема са спавањем, јача имунитет.

Прочитајте још: Напитак који треба пити пре кафе: Идеална комбинација за почетак дана

Ова биљка стигла је у Сједињене Државе из Јапана 1876.г . да би стварала брз хлад и стабилизовала тло. Оно што је карактеристично за ову биљку је то што расте веома брзо, до 30 цм сваког дана, непредвидљиво и брзо обраста дрвеће, бандере и зграде.

Прочитајте још: Превише ЈАБУКА може бити ШТЕТНО? Ово је довољна ДНЕВНА доза

Кузу или кудзу је јапанска биљка,  чији корен, цвет и листови од давнина у Јапану користе у лечењу разних здравствених проблема
Биљка се налази у три облика
Постоји у облику шкроба, који се добија од очишћеног и обрађеног корена којем су уклоњена нејестива влакна. Кузу шкроб најчешће се користи за лечење блажих пробавних тегоба и симптома обичне прехладе, но може се користити и против затвора, за потстицање апетита и за смиривање хиперактивне деце. Корен биљке кузу може се купити и осушен, а његова додатна предност је то што садржи више флавоноида растворивих у води који се обично изгубе у процесу производње шкроба. Кузу се може наћи и у облику биљног чаја у којем се често комбинује с разним другим лековитим биљкама, попут цимета, ђумбира.

Користи се против ерозије и за прављење великих и јаких корпа. Ова биљка има гомоље који се користе за исхрану и због тога ју је веома тешко уништити. Може се размножавати семеном.

Корен је јестив и садржи високи проценат скроба.

Примена: Шака овог ОРАШАСТОГ ПЛОДА замениће све лекове против болова у глави

Кузу је вероватно најједноставније узимати у облику таблета или капсула које обично садрже 10 мг екстрата, што је око 5 гр корена биљке. Цветови се такоже могу кориситити у терапеутске сврхе, као чај. Чај се припрема тако што се у 2 дл вреле воде стави пола кашике свежих цветова, остави да одстоји 5 минута и затим се процеди. Кузу садржи гликозде, стероле и изофлавоне који имају својства слична естрогену и показали су се учинковити у лечењу алкохолизма.

Прочитајте још: Није много популаран јер углавном не знамо колико је здрав!: Зашто треба да пијемо ЧАЈ ОД МАСЛАЧКА?

Кузу се често користи као лек за болести срца, крвих судова и повишеног крвног притиска. Наиме, флавоноиди из ове биљке поспешује циркулацију у крвним судовима судова, те смањује потребу срца за кисеоником.

Пре употребе посаветујте се са вашим лекаром или фармацеутом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.