· · Komentari: 0
KINESKA MEDICINA

Smiruje upale i probavne tegobe: Ova biljka je kraljica istočnjačke medicine

Biljka koja ima veliki učinak u lečenju prehlade i gripa.

1611734805_Depositphotos_353411988_xl-2015.jpg
Foto: Deposit

Ova biljka ima veliki učinak kod lečenja prehlada ako se počne uzimati već kod pojave prvih simptoma, pomaže kod problema sa spavanjem, jača imunitet.

Pročitajte još: Napitak koji treba piti pre kafe: Idealna kombinacija za početak dana

Ova biljka stigla je u Sjedinjene Države iz Japana 1876.g . da bi stvarala brz hlad i stabilizovala tlo. Ono što je karakteristično za ovu biljku je to što raste veoma brzo, do 30 cm svakog dana, nepredvidljivo i brzo obrasta drveće, bandere i zgrade.

Pročitajte još: Previše JABUKA može biti ŠTETNO? Ovo je dovoljna DNEVNA doza

Kuzu ili kudzu je japanska biljka,  čiji koren, cvet i listovi od davnina u Japanu koriste u lečenju raznih zdravstvenih problema
Biljka se nalazi u tri oblika
Postoji u obliku škroba, koji se dobija od očišćenog i obrađenog korena kojem su uklonjena nejestiva vlakna. Kuzu škrob najčešće se koristi za lečenje blažih probavnih tegoba i simptoma obične prehlade, no može se koristiti i protiv zatvora, za potsticanje apetita i za smirivanje hiperaktivne dece. Koren biljke kuzu može se kupiti i osušen, a njegova dodatna prednost je to što sadrži više flavonoida rastvorivih u vodi koji se obično izgube u procesu proizvodnje škroba. Kuzu se može naći i u obliku biljnog čaja u kojem se često kombinuje s raznim drugim lekovitim biljkama, poput cimeta, đumbira.

Koristi se protiv erozije i za pravljenje velikih i jakih korpa. Ova biljka ima gomolje koji se koriste za ishranu i zbog toga ju je veoma teško uništiti. Može se razmnožavati semenom.

Koren je jestiv i sadrži visoki procenat skroba.

Primena: Šaka ovog ORAŠASTOG PLODA zameniće sve lekove protiv bolova u glavi

Kuzu je verovatno najjednostavnije uzimati u obliku tableta ili kapsula koje obično sadrže 10 mg ekstrata, što je oko 5 gr korena biljke. Cvetovi se takože mogu korisititi u terapeutske svrhe, kao čaj. Čaj se priprema tako što se u 2 dl vrele vode stavi pola kašike svežih cvetova, ostavi da odstoji 5 minuta i zatim se procedi. Kuzu sadrži glikozde, sterole i izoflavone koji imaju svojstva slična estrogenu i pokazali su se učinkoviti u lečenju alkoholizma.

Pročitajte još: Nije mnogo popularan jer uglavnom ne znamo koliko je zdrav!: Zašto treba da pijemo ČAJ OD MASLAČKA?

Kuzu se često koristi kao lek za bolesti srca, krvih sudova i povišenog krvnog pritiska. Naime, flavonoidi iz ove biljke pospešuje cirkulaciju u krvnim sudovima sudova, te smanjuje potrebu srca za kiseonikom.

Pre upotrebe posavetujte se sa vašim lekarom ili farmaceutom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.