Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Уклоните вирусне ВИСЕЋЕ БРАДАВИЦЕ једним природним препаратом (РЕЦЕПТ)

Доброћудне израслине на кожи су најчешће вирусног карактера па ћете њиховим уклањање спречити ширење по телу

1651355107_shutterstock_1007094142-760x500.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Фиброми или висеће брадавице представљају доброћудне израслине на кожи које су према дефиницији заправо бенигни тумори везивног ткива, а на кожи се препознају по свом карактеристичном изгледу – мали чворићи који висе на кожи величине од неколико милиметара па до центиметра у обиму. Ове промене на кожи најчешће нису пигментиране, али нису ни злоћудне.

Најпроблематичнија је чињеница да се током живота непрестано појављују и да представљају естетски проблем, посебно јер се често појављују у пределу врата, лица и деколтеа. Надаље, у средњој животној доби појављују се и на местима гђе се кожа таре па су стога најчешће на пазусима, препонама, испод дојки, по трбуху, капцима, али се могу појединачно јавити и на другим местима на кожи.

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Фиброми, осим тога могу представљати проблем јер настају на местима где се кожа таре па их можемо повредити, чиме изазивамо њихову упалу која може бити болна, могу нарасти или чак прокрварити, у зависности од јачине и начина повреде. 

Узрок њиховог настајања није познат, али је пресудни фактор генетска предиспозиција и гојазност, док број варира просечно од неколико па до неколико стотина. Дијагноза фиброма се поставља прегледом лекара дерматолога, а о начину лечења одлучује дерматолог. Најчешће се фиброми уклањају у хладније доба године када је сунце мање изражено и када знојење није посебно изражено.

Прочитајте још: Да ли је храна за мачке БЕЗБЕДНА ЗА ПСЕ? Све што треба да знате о "крађи" из мачјег џака

Медицинским третманима, фиброми се уклањају електрокоагулацијом, апланацијом, радиокируршки, ласерски. Потребан је само један третман, осим уколико се налази већи број фиброма или већа површина, тада је је третман потребно поновити. Након уклањања заостају крастице или краста које се мажу локалним антибиотиком пет дана уз уобичајену хигијену и туширање. Након захвата потребно је избегавати неколико дана јаче знојење, јаче физичке напоре како би ранице успешно зарасле и како би уклањање прошло без компликација. 

Скидање фиброма јабуковим сирћетом

Природно јабуково сирће сматра се Хипократовим леком, који се од давнина користио као најделотворнији кућни лек који се може користити за лечење више од 50 болести. Уклањање фиброма само је један од могућности примене јабуковог сирћета у лековите сврхе, а то је могуће и делотворан захваљујући његовој киселости.

Пре објашњења начина на који се примењује, битно је знати да се јабуково сирће не сме користити за уклањање фиброма око капака, јер може иритирати очи. Ипак, ова метода уклањања фиброма на природан начин делује код већине људи.

Прочитајте још: НАЈЗНАМЕНИТИЈЕ СРПКИЊЕ: За многе од њих нисте чули, а дугујемо им велику захвалност

Пажљиво оперите подручје око фиброма користећи воду и благи сапун. Фибром први пут можете намакати у води 15 минута, односно може се на њему држати вата натопљена водом или се пак фибром мало протрља с нечим и на крају посуши. Потом, натопите комадић вате јабуковим сирћетом и исцедите вишак. Положите памук равно на фибром па га осигурајте фластером или завојем, да будете сигурни да ће остати на жељеном месту. Оставите га 15 минута. Потом, поново исперите водом.

Прочитајте још: Да ли знате зашто је ФЕРАРИ ЦРВЕНЕ БОЈЕ? Одговор има везе са ПРОШЛОШЋУ!

Поновите поступак 3 пута на дан, неколико дана до недељу дана или више ако је потребно. Фибром би прво требао доста да потамни, да потом настане крастица, затим ће се осушити и на крају све отпасти. У зависности од величине фиброма, односно колико је он дубоко у кожи, настаће мало оштећење, ожиљак и он се маже невеновом масти или алое вера гелом. Ако фибром није дубоко у кожи, ожиљак не би уопште требао настати, ако се све ово пажљиво примени.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas