· · Коментари: 0
КАКАО

Волите да пијете КАКАО? Представљамо вам све добробити овог МАГИЧНОГ НАПИТКА

Овај веома здрав и укусан напитак помоћи ће вам у бројним сегментима за одржавање здравља.

1617868090_Depositphotos_70669453_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Нема ништа боље од шољице врућег какаа током хладног и кишног јесењег дана. Ово пиће неће задовољити само ваше чуло укуса, већ ће такође донети много користи вашем телу.

Како какао помаже код расположења

Какао и чоколада су веома корисни за активан ментални или физички рад и многи их називају одличним антидепресивима. Уколико ујутру попијете шољу какаа ово пиће ће вам дати енергију и оснажити вас. У вечерњим сатима какао може послужити као напитак за ублажавање стреса и умора.

Прочитајте још: У древној медицини користили су га Абориџини, а данас се ОВО УЉЕ највише користи у лечењу АКНИ

Какао побољшава меморију

Флавоноиди, које садржи какао могу да смање ризик од деменције и утичу директно на структуру и функцију мозга. Ова једињења штите мождане неуроне од оштећења и побољшавају метаболизам и памћење.

Какао јача крвне судове

Какао помаже да се стабилизује или смањи крвни притисак, јача крвне судове и смањује ризик од кардиоваскуларних болести. Лекари саветују да не пијете више од две шоље какаа дневно, јер ово укусно пиће садржи шећер и засићене масти.

Прочитајте још: Зашто ЧАЈ ОД КУРКУМЕ треба да постане део менија? Његове здравствене предности су велике

Какао помаже код опоравка мишића

Научници су доказали да се након употребе какаа мишићи спортиста опорављају брже. Напитак садржи протеине који су потребни за регенерацију мишића, угљене хидрате и замењују резерву енергије мишићног ткива. А млеко надокнађује снабдевање водом и разним јонима калијума, калцијума и магнезијума.

Какао помаже у борби против гојазности

Амерички истраживачи су открили занимљив податак: упркос чињеници да какао има више калорија него чај или кафа, он не доводи до гојазности. 

Прочитајте још: Стижу ЈАГОДЕ: Шта црвено, бобичасто воће може да уради за наше здравље?

Чињеница је да чак и мали део овог напитка изазива осећај ситости, тако да ћете након шоље топлог какаа појести мањи оброк. Какао спречава преједање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.