Oglas
· · Komentari: 0
priroda

Zašto ČAJ OD KURKUME treba da postane deo menija? NJegove zdravstvene prednosti su velike

Kurkuma se smatra jednom od nabjlagotvornijih namirnica iz prirode, a dolazi iz tropske Južne Azije I pripada grupi đumbirovki.

1617368391_Depositphotos_96754584_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Smatra se eliksirom, ima antioksidansno dejstvo i brojne zdravstvene pogodnosti.

Blagodeti kurkume

Ona ne samo da pospešuje raspoloženje, već se koristi u medicini za sprečavanje upala, gljivičnih infekcija i ima antimikotičko dejstvo. Zovu je “žuto zlato” zbog brojnih prednosti koje ima. Ona može da pospeši rad mozga, sprečava zgrušavanje krvi i leči depresiju. Mnogi lekari smatraju da pomaže i kod hipertenzije, impotencije, leči akne, smanjuje rizik od moždanog udara, kao i rizik od raka bubrega.

Pročitajte još: Poboljšava varenje, utiče na zdravlje kostiju... Zašto treba da zavolimo KEFIR?

Kako se koristi?

Kurkuma je pre svega začin, koji se najčešće dodaje raznim jelima radi lepšeg ukusa. Postoje brojni sosevi koji se prirpemaju uz meso, kao i razne smese, a čaj od kurkume je jedan od najtraženijih. Pored toga može se dodavati raznim smutijima, u supu, kajganu, a može se posuti i preko grilovanog povrća.

Pročitajte još: Rešite se napetosti i smanjite TAMNE PODOČNJAKE za 30 sekundi: Jednostavno je

Kako se pravi čaj od kurkume I zašto je popularan?

Poznato je da kurkuma ima protivupalna dejstva, pa je čaj od ove namirnice pogodan kao lek za bolove u grlu. Lekari smatraju da ovaj napitak može na najbrži način da oporavi upalne procese i da je fantastičan kao zamena antibioticima. Čaj se pripema tako što u prokuvalu vodu dodate 2 kašike kurkume, a zatim ostavite 10 minuta da se prohladi. Procedite ga i dodajte med ili limun po želji.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas