Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

ЧАГА - МОЋНА Сибирска гљива која чува организам од најтежих болести

Дивља сибирска чага, паразитска гљива која живи на брези, обилује бројним лековитим својствима које лече од најтежих болести

1635198610_Chaga_B.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Чага, паразитска гљива која расте на брези налик на изгорелу, избраздану кору крије тајну излечења од рака, напорног артритиса и делује подмлађујуће на цео организам. Због своје лековитости позната је и под називима „дар од Бога“ и „краљица биља“, а захваљујући разноврсним и свеобухватним својствима прозвана је "надмоћном биљком". Расте у шумама брезе широм Русије и у појединим деловима северне Европе. Најзаступљенија је у традиционалној руској и источноевропској медицини, где се користи за одржавање здраве природне равнотеже и верује се да даје младоликост, продужује живот и јача имунитет.

Како се употребљава чага?
Чага се меље у фини прах и претвара у напитак сличан кафи или чају, а може примењивати и у облику тинктуре. Редовно конзумирање чаја од чаге штити од стреса, трајно повећава отпорност организма према болестима и дарује дуговечност.У Сибиру се редовно пије, што је можда узрок изванредне дуговечности људи са овог поднебља. Чага се може набавити преко интернета у облику праха или готове тинктуре Потрудите се да то дивла органска чага, која је слободна од свих пестицида.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Сибирска чага постала је врло популарна када је споменута у књизи нобеловца Александра Солжењицина. Он је писао о властитом оздрављењу од  карцинома помоћу чаја од чаге након неуспјешног лијечења по клиникама.

Активне компоненте у чаги делују антиоксидативно, антиканцерогено, антитуморски, антивирусно, имуностимулативно, аналгетски и антиупално.

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Лековита својства

Сибирска дивља чага је моћан адаптоген и најјачи познати антиоксиданс! Данас се на овој сибирској гљиви спроводе многобројна истраживања. Истраживања су већ показала су да је чага пуна драгоцених биолошких активних супстанци, од којих неке не садржи ниједна друга биљка. Садржи феноле, меланине, тритерпеноиде и мали проценат бетулинске киселине.

Чагина киселина, која према тврдњи руских научника нормализује метаболизам и лековито делује на све органе и ткива људског организма.

Прочитајте још: Када се завршава ретроградни Меркур? Чувајте се ТРИ датума у октобру, а онда следи УСПЕХ

Чага је најјачи познати антиоксиданс. Биљке попут ароније и гоџи бобица  нису јој ни близу по антиоксидативним вредностима. Она заузима прво место на ОРАЦ лествици, која мери ниво антиоксиданса у намирницама.

Уништава злоћудне ћелије рака

Заштита зглобова
Креме од чаге за зглобове руски лекари успешно су примењивали у борби са оболевањем зглобова и проблема са венама. Развили су систем микрокапсула, који омогућава састојцима чаге да лако продру у кожу и делују непосредно у зглобу, у жаришту обољења. Тај лек ублажава бол, зауставља грчење мишића, подстиче уклањање соли и токсина из зглобова, осетно успорава њихово старење и разарање хрскавичног ткива.

Ова сибирска гљива је природни борац против тумора захваљујући бетулинској киселини, која спречава развој рака и уништава канцерогене ћелије, притом не угрожава оне здраве. Делује против рака дојке, јајника, врата матернице, простате, плућа, желуца,  слезине, мозга и тимуса, чак и леукемије, меланома и лимфома. 

Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)

Чага својим моћним противупалним деловањем и механизмом апоптозе уништава деформисане ћелије.  Корисна је и као додатак конвенционалним средствима за хемиотерапију, јер ублажава њихове нуспојаве и јача имунитет.

Против стреса

Чага је моћан адаптоген, што значи да делује против стреса, који узрокује 90 одсто свих болести. 

Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?

Совјетска влада је своједобно својим спорташима и астронаутима наредила да користе адаптогене за побољшање умних и телесних способности. Један од њих је била и чага, која се показала најделотворнијом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas