Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Славни руски дијетолог Татјана Разумовска УПОЗОРАВА: "Банане могу бити ОПАСНЕ"

Руска докторка и дијетолог Татјана Разумовска открива злата вредне савете

1656008369_fruit-g59b153c9e_640.png
Фото: Pixabay
Oglas

Једино воће које је препоручљиво за конзумирање код свих облика гастритиса су банане, обзиром да су оне извор супстанци корисних за пробавни систем, регенерацију, лечење, побољшање микрофлоре и згрушавање крви. Ипак, банане могу представљати озбиљан проблем у ситуацији када иматте неку од цревних болести у акутној фази, упозорава славна руска докторка и дијетолог Татјана Разумовска.

Прочитајте још: РУСКИ народни препарат за притисак: Решите се ХИПЕРТЕНЗИЈЕ уз три састојка (РЕЦЕПТ)

Гастритис је у суштини опасан, јер се у недостатку одговарајуће терапије погоршава ерозијама и чиревима. Дијета код гастритиса важна је колико и лекови, и укључује храну која спашава и поправља упаљену слузницу желуца. Како би стимулисали пробавну активност, телу треба много корисних супстанци, елемената у траговима, витамина и биљних влакана, све што банане имају, тако да задовољавају све захтеве које лекари постављају пацијентовој исхрани. Код гастритиса, банане имају бројне предности, па су пожељне у јеловнику сваког пацијента. Банане враћају киселинско-базну равнотежу, уклањају токсине и отрове, помажу да се смањи интензитет упале и делују лаксативно. Истовремено, банане побољшавају стање микрофлоре и помажу у ублажавању напетости.

Прочитајте још: Данас славимо свеца чије су мошти ЧУДОТВОРНЕ: Помолите се свештеномученику ТИМОТЕЈУ БРУСКОМ и изговорите ТРОПАР

Особама са гастритисом се саветује да једу банане да би се смањила киселост желуца и ризик од горушице, али је боље избећи то воће у случају цревних болести у акутној фази, изјавила је руска лекарка Татјана Разумовска. Према речима дијетолога, зелене незреле банане имају висок садржај натријума и стога могу да делују као диуретик.

- Зреле банане делују лаксативно, зато је то воће највероватније штетно током поремећаја црева или гастроинтестиналних обољења у акутној фази. Могу да изазову надутост - објаснила је славна докторка Разумовска.

Она је додала да једна банана даје енергију за сат времена тренинга снаге или тешког физичког рада. Како каже, ако се воће осуши, садржај калорија у банани ће се повећати пет пута.

Прочитајте још: Чувени РУСКИ ТРАВАР Дмитриј Јуровски открива тајну јаког пролећног ИМУНИТЕТА (РЕЦЕПТИ)

Такође, ова докторка упозорава да банане за гастритис никако не смемо комбиновати са неким другим производима, а једино комбиновање могуће је са кефиром, павлаком, свежим сиром, млеком или јабуком. Ако једете банане на празан желудац, количина магнезијума у крви ће се знатно повећати, што може да буде штетно за срце.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas