Oglas
· · Komentari: 0
MRŠAVLJENJE

Slavni ruski dijetolog Tatjana Razumovska UPOZORAVA: "Banane mogu biti OPASNE"

Ruska doktorka i dijetolog Tatjana Razumovska otkriva zlata vredne savete

1656008369_fruit-g59b153c9e_640.png
Foto: Pixabay
Oglas

Jedino voće koje je preporučljivo za konzumiranje kod svih oblika gastritisa su banane, obzirom da su one izvor supstanci korisnih za probavni sistem, regeneraciju, lečenje, poboljšanje mikroflore i zgrušavanje krvi. Ipak, banane mogu predstavljati ozbiljan problem u situaciji kada imatte neku od crevnih bolesti u akutnoj fazi, upozorava slavna ruska doktorka i dijetolog Tatjana Razumovska.

Pročitajte još: RUSKI narodni preparat za pritisak: Rešite se HIPERTENZIJE uz tri sastojka (RECEPT)

Gastritis je u suštini opasan, jer se u nedostatku odgovarajuće terapije pogoršava erozijama i čirevima. Dijeta kod gastritisa važna je koliko i lekovi, i uključuje hranu koja spašava i popravlja upaljenu sluznicu želuca. Kako bi stimulisali probavnu aktivnost, telu treba mnogo korisnih supstanci, elemenata u tragovima, vitamina i biljnih vlakana, sve što banane imaju, tako da zadovoljavaju sve zahteve koje lekari postavljaju pacijentovoj ishrani. Kod gastritisa, banane imaju brojne prednosti, pa su poželjne u jelovniku svakog pacijenta. Banane vraćaju kiselinsko-baznu ravnotežu, uklanjaju toksine i otrove, pomažu da se smanji intenzitet upale i deluju laksativno. Istovremeno, banane poboljšavaju stanje mikroflore i pomažu u ublažavanju napetosti.

Pročitajte još: Danas slavimo sveca čije su mošti ČUDOTVORNE: Pomolite se sveštenomučeniku TIMOTEJU BRUSKOM i izgovorite TROPAR

Osobama sa gastritisom se savetuje da jedu banane da bi se smanjila kiselost želuca i rizik od gorušice, ali je bolje izbeći to voće u slučaju crevnih bolesti u akutnoj fazi, izjavila je ruska lekarka Tatjana Razumovska. Prema rečima dijetologa, zelene nezrele banane imaju visok sadržaj natrijuma i stoga mogu da deluju kao diuretik.

- Zrele banane deluju laksativno, zato je to voće najverovatnije štetno tokom poremećaja creva ili gastrointestinalnih oboljenja u akutnoj fazi. Mogu da izazovu nadutost - objasnila je slavna doktorka Razumovska.

Ona je dodala da jedna banana daje energiju za sat vremena treninga snage ili teškog fizičkog rada. Kako kaže, ako se voće osuši, sadržaj kalorija u banani će se povećati pet puta.

Pročitajte još: Čuveni RUSKI TRAVAR Dmitrij Jurovski otkriva tajnu jakog prolećnog IMUNITETA (RECEPTI)

Takođe, ova doktorka upozorava da banane za gastritis nikako ne smemo kombinovati sa nekim drugim proizvodima, a jedino kombinovanje moguće je sa kefirom, pavlakom, svežim sirom, mlekom ili jabukom. Ako jedete banane na prazan želudac, količina magnezijuma u krvi će se znatno povećati, što može da bude štetno za srce.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas