· · Коментари: 0
САВРШЕНА КОСА

Најпознатија РУСКА фризерка живи у БЕОГРАДУ: Најсигурнији начин да УНИШТИТЕ КОСУ је да је намажете ОВИМ!

Ако хоћете да сунце испржи вашу косу као ћевапчиће машите је уљем - каже стилиста Аљона Коваленко.

1597735184_37403542_1660076424114344_645793644858572800_n.jpg
Фото: Приватна архива

 Руска фризерка се често суочава са последицама неправилног лечења косе уз помоћ псеудо-народних средстава. Она разбија многобројне заблуде о "еликсирима лепоте" и даје стручне савете за одржање здраве и сјајне косе.

Аљона, Фото: приватна архива

Прочитајте још: ОВДЕ можете да бирате шта желите, а само КИЛОЕМТАР ДАЉЕ вас чека право изненађење (ФОТО)

 Аљона Коваленко је једна од најпознатијих фризера у Азербејџану где је 25 година радила у елитним салонима Бакуа и усавршавала вештине код најбољих европских професионалаца.

Прочитајте још: ВАЖНО је очистити ЧЕТКУ ЗА КОСУ: Ево на који начин најбоље одстранити БАКТЕРИЈЕ

Пре неколико година Аљона је први пут дошла у Србију. И заљубила се у Београд. Преселила се овде и за кратко време стекла пријатеље и муштерије.

Евровизија и Олимпијада
Још 2012. године цео свет се дивио њеном мајсторству: Аљона је правила фризуре за учеснике и водитеље Евровизије, која се одржавала у Бакуу. Следеће године је радила на церемонијама отварања и затварања прве Европске олимпијаде.
Мислећи да је лече жене саме убијају своју косу!

Аљона не прави само врхунске фризуре него и даје корисне савете за здраву и лепу косу.

- Људи мисле да лече косу, али у ствари је убијају - констатује Аљона.

- Једном је дошла код мене млада жена, чија је коса била у катастрофалном стању и питала сам је шта се десило? Она ми је одговорила да стално ставља лековиту маску од беланаца, али изгледа све горе - каже Аљона.

Прочитајте још: Како да вам БОЈА НА КОСИ траје што дуже? ОВО су савети и трикови за њено неговање

Уље зими Фото: Пиксабеј

Објаснила јој је да је ова псеудо-лековита маска  заправо једини разлог оштећења њене косе. Беланце исушује длаке и уништава их. Зато је непријатељем косе број један!

На "црној листи" су беланце, мед и лук.

Која још народна средства су на њенох "црној листи"?

-Мед, јер буквално спаљује косу и кожу на глави, а слично деловање има и бели и црни лук који многе жене утрљају у кожу главе и верују да ће их учинити лепотицама. После таквог "третмана" кожа на глави буквално гори, и длаке брзо умиру - истиче Аљона.

Прочитајте још: Лице негује КУЋНА РАДИНОСТ! Направите домаће МАСКЕ за све типове коже

За беживотну косу?
Док је коприва "ваздух" за косу, камилица је лекар. Ко има оштећене длаке, нека испере косу чајем од камилице (не из кесица него скупите цветове).

Дакле, оно што имате у фрижидеру боље је да поједете. За негу и лечење косе препоручује биљна средства.

Да би била сјајна, испирајте косу чајем од коприве.

Рецимо, да би коса била увек здрава и сјајна, испирајте је редовно чајем од коприве. Крупно исеците 2-3 стабљике коприве са лишћем (или чајну кашичицу суве коприве), прелијте са 200 мл кључале воде па оставите осам сати да одстоји. Разблажите чај са литром млаке воде  и испирајте опрану влажну косу након туширања. Захваљујући коприви коса постаје снажна и сјајна.

Не експериментишите са косом Фото: Депозит

У народним рецептима за лечење оштећене косе често се помиње чичково и рицинусово уље.

- Само зими, а од априла до октобра боље заборавите на било које уље, јер сунце ће вам испржити масне длаке као ћевапе на тигању - истиче Аљона.

Чичково и рицинусово уље је лети пропаст!

Током зиме чичково и рицинусово уље је од велике користи за негу сувих крајева косе. Ставите 2-3 капи уља на влажне руке па га  утрљајте  у крајеве опране косе. Сачекајте пола сата па оперите косу шампоном.

Кана - да или не?
Кану могу да користе бринете, али не плавуше. Лековита маска се прави: прелије се прах од кане кључалом водом, а у кашасту масу се дода неколико капи чичковог уља. Ставите кану на корен чисте косе, умотајте главу у пешкир и спавајте тако целу ноћ, ујутру оперите косу.

Прочитајте још: Жене СВАКОГ ДАНА праве ову фризуру, а не знају колико ШТЕТИ КОСИ

Да ли је добро за косу испирање киселом водом са лимуном?

Лимун суши косу!

- Није! Лимун ће пресушити длаке, препоручујем испирање обичном хладном водом - саветује Аљона.

Након туширања, када сте опрали косу топлом водом, укључите хладну воду и усмерите млаз само на длаке. То радите неколико секунди. Хладна вода затвара кутикуле на длакама, и коса постаје сјајна.

За нокте Фото: Депозит
Лимун је за нокте, а першун је прва помоћ за лице.

Лимун је за јачање слабих ноктију. Добро очистите нокте са зубном четкицом. Пресеците лимун на две половине и заријте у њих нокте. Сачекајте 15-20 минута па осушите руке и утрљајте у њих чичково уље или неку масну крему. Понављајте процедуру 10 дана. Ефекат ће бити бољи него након мезотерапије.

Прочитајте још: Сува и оштећена КОСА: Једноставни савети ФРИЗЕРА за проблеме које сви имамо

Да ли постоји чудесна хитна помоћ и за кожу лица?

-Да! Ситно исецкајте першун па додајте у њега мало кључале воде. Када се охлади, напуните том масом кутију за лед и ставите их у фрижидер. Сваког јутра лагано истрљајте чисто лице леденим коцкицама. Видећете колико лепа и свежа ће да постане ваша кожа - саветује Аљона.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.