Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАТВОР

Жене чешће имају "ЛЕЊА црева", а руски доктор Малахов препоручује две намирнице

По цео дан сте за компјутером? Онда је нормално што имате опстипацију. И само да знате: жене чешће пате од овог проблема!

1608803282_ibs-5308379_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Акутни затвор је веома честа појава код савременог човека, а чешћи је код жена него мушкараца.

Многи их називају "лења црева", али је проблем у томе што их имају искључиво људи који много седе, па је правилније речи да је ово болест "лењих људи". Међутим, рад за компјутером, трудноће, хемороиди, узимања неких лекова, лоша исхрана, као и  године дуготрајног стреса могу да изазову затвор.

Прочитајте још: Има 53 године, младолик изглед и здраву линију: За савршен изглед Џулије Робертс заслужна је "ГИ" ДИЈЕТА

Колико често је нормално?
Нормалан и пожељан размак од узимања оброка до столице износи од 12 до 48 сати или до 72 сата. Нервни завршеци су ти који мозгу шаљу сигнал да је црево пуно.

- Ако немате столицу више од три дана, то није добро јер затвор оштећује све органе у телу, изазива главобоље и мигрену, надутост, болове у стомаку и леђима, као и нервозу - упозоравају гастроентеролози - каже руски лекар Генадиј Молохов.

Нервоза и главобоља су симптоми затвора.

Овај лекар предлаже једноставан и проверен рецепт из традиционалне медицине.

Уврстите га у исхрану, јер кефир је здрав Фото: Депозит

Кефир и хељда

Чишћење организма треба спроводити најмање једном у шест месеци, односно два пута годишње, јер нагомилани токсини могу да доведу до различитих болести. Честе прехладе, инфекције, умор, поспаност, деконцентрација, доказ су присуства токсина у организму, малигних бактерија и других ништа мање штетних материја.

Прочитајте још: РОБ, романтичар или шести тип: Који сте тип зависника од ЧОКОЛАДЕ?

Припрема:

Кашику хељдиног брашна прелијте чашом кефира (200 мл) и добро промешајте, а по жељи можете засладити медом. Урадите то увече и оставите у фрижидеру.

Ујутру пола сата пре јела још једном промешајте припремљену смесу и поједите је, па наредна три сата не узимајте ништа од хране.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas