Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

9 навика људи са ПРИКРИВЕНОМ ДЕПРЕСИЈОМ - никад не бисте посумњали да нешто није у реду

Неко ко се носи са депресијом се повлачи од људи и уздржава се од тражења помоћи, што му не оставља другу опцију осим да користи методе самопомоћи, које могу бити штетне

1647872973_emoji-g6dc31c79d_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Људи који болују од депресије често је веома вешто крију, а ово су неки од уобичајених знакова на које треба да обратите пажњу.

1. Злоупотреба кофеина и алкохола

Они разумеју да кофеин, шећер могу да им подигну расположење и помогну да се изборе са унутрашњим борбама. Они тумаче да им алкохол и лекови могу олакшати бол. Такође, свесни су који лекови не делују и да им употреба супстанци даје само привремено олакшање. Али, немају избора, јер морају више да се труде да би се осећали боље, за разлику од већине људи. 

2. Можда имају алтернативне лекове

Људи са прикривеном депресијом користе низ алтернативних метода како би савладали своје унутрашње демоне и олакшали свој ум. Осим терапије и лекова, испробавају музику, књиге, дуге вожње, планинарење, вежбе и било шта што им може помоћи да се извуку са потонулим скупом емоција. Алтернативни лекови се могу разликовати од особе до особе.

Прочитајте још: 6 НАЧИНА ДА СЕ ОЧИСТИТЕ КАДА НЕМА ВОДЕ: Уље каранфилића ћете сигурно желети да имате при руци

3. Они могу показати веома укључену перцепцију живота и смрти

Депресија не погађа све људе подједнако, јер су генетска склоност, породични односи, радни живот, друштвени живот фактори који одређују како размишљају и поступају у тренуцима очаја. Дакле, не мора свака особа са депресијом имати самоубилачке мисли. 

Већина људи са депресијом прође непримећено, али желе да буду збринути, вољени и прихваћени

Њихова перспектива живота и шире је јединствена и сложена. Људи са прикривеном депресијом воде битку сасвим сами, покушавајући да се помире са нерешеним проблемима и пронађу одговоре на најдубља животна питања. Они стално прелазе са једног ужасног начина размишљања на други и у том процесу развијају укључену перцепцију живота и смрти.

4. Често су веома талентовани и изражајни

Много је познатих људи који су инспирисали друге и оставили трајни утисак на свет упркос депресији – Кејти Пери, Мајкл Фелпс, Кристен Бел, Џеј К. Роулинг, Робин Вилијамс да споменемо само неке. 

Фото: Пиксабеј

Ова ментална болест може да мучи свакога, без обзира на пол, старост, касту, боју коже, вероисповест и друштвени статус. Депресија вас не може спречити да живите живот какав желите и постигнете дубоку величину. Своје најдубље емоције, срцепарајућа искуства можете изразити на разне невероватне начине.. Увек можете да створите нешто лепо од таме која вас је обузела. 

5. Траже сврху

Имати сврху у животу је кључна јер она одређује ваше планове, акције и одлуке. Сазнање да се крећете у правом смеру помоћи ће вам да останете мотивисани и приземљени.

Људи са прикривеном депресијом такође имају тенденцију да трагају за сврхом у животу, без које се могу увући осећај незадовољства и негативне мисли. Имати сврху може заштитити њихов ум од осећаја безвредности, празнине и несреће. Стога, они настављају да траже више начина. да се осећа испуњено. 

6. И они траже помоћ

Депресија је невидљива за већину људи, па чак и када неки који се суочавају са овом менталном болешћу вапе за помоћ, они бивају занемарени. Али истина је да је депресивној особи потребна помоћ чак и ако већину времена самостално решава унутрашње сукобе. Истицање тог лажног осмеха није увек безбедно и откривањем свог правог ја могу да подстакну дубоке везе са својим пријатељима и народом, који имају различите нивое емоција и начина размишљања. 

7. Боре се да утишају свој ум

Руминација је једна од уобичајених навика људи са прикривеном депресијом, која укључује опсесивне и поновљене мисли везане за негативне догађаје у животу. Стално их исцрпљује претерано анализирање свих добрих и лоших ствари у животу. Такође, увек размишљају о најгорим сценаријима, али уједно и покушавају да потисну овакве мисли.

8. Упијају емоције других људи

Људи са скривеном депресијом су попут сунђера, склони су да упијају туђе емоције и енергију. Боли када су други људи повређени и пате, што може повећати њихов емоционални бол и стрес.

9. Траже љубав и прихватање, као и свака особа.

Људи са скривеном депресијом осећају се рањиво и имају тенденцију да се заштите држећи се подаље. Нису непоштени, али не желе да оптерећују друге или да сруше друге због ниског емоционалног стања. Лакше је осећати се сам него изразити своја мрачна осећања и непријатне емоције које се могу, али не морају разумети. Већина људи са депресијом прође непримећено, али желе да буду збринути, вољени и прихваћени као и сви други. 

Ако сте особа са прикривеном депресијом која чита овај блог и можете се односити на горе наведене навике, покушајте да се отворите и ослободите сагушених емоција чак и ако је то тешко учинити. Не третирајте себе као терет, они који вас воле увек ће вам стајати као стубови. А ако познајете некога у вашем кругу који показује ове навике, онда му се обратите. Ширите мало љубави и позитивности и немојте осуђивати друге само слушајући неке мрачне, непријатне аспекте њиховог живота. Потражите помоћ и помозите и другима!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas