Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Амброзија узима данак! Ево како да се са НАЈУПОРНИЈОМ АЛЕРГИЈОМ изборите на природан начин

Тренутно је сезона пуног цветања амброзије, највећег алергена у нашој околини.

1631302749_Depositphotos_186735686_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Амброзија је краљица свих поленских алергена, а управо она је ових дана највећа мука људи који пате од алергије на ову коровску биљку. 

Прочитајте још: Како се парови суочавају са недостатком секса: Да ли је вијагра решење?

Ова биљка која се прилагођава готово сваком поднебљу и има изузетно високу продукцију полена. Њена сезона полинације траје од почетка јуна па све до краја октобра.

Како се природно борити против алергије? 

1. Недостатак витамина Д један је од фактора који утиче на осетљивост организма на алергене. Већина људи има дефицит витамина Д и потребно је обезбедити додатан унос. Природно то можемо урадити укључујући одређене намирнице у своју исхрану: наранџе, туњевину, јаја, обогаћене житарице, шитаке печурке...

Прочитајте још: Да ли знате колико у просеку траје секс? Бићете (НЕ) пријатно изненађени!

2. Одржавајте слузницу носа влажном јер јна тај начин спречавате продор алергена и других штетних честица. Сув ваздух услед све виших температура исушује слузницу носа и грла. Пре изласка нанесите маст (на нашем тржишту доступна је Нисита маст) која одржава слузницу влажном и спречава да се накупљају и пролазе алергени у нос.

3. По повратку у кућу, обавезно скините сву одећу и истуширајте се. Важно је да исперете нос – водом и потом изотоничним односно физиолошким раствором.

Прочитајте још: Да ли више ВАРАЈУ искусни МУШКАРЦИ или они које "спопада" нека жена?

4. Постоји пуно научних доказа о антисептичном, антимикробном и антивирусном дејству етеричних уља, па се данас многа етерична уља користе као помоћ код различитих обољења – кашља, бронхитиса, реуматских тегоба, мигрена, главобоља, депресије и анксиозности, а помажу и код алергије. Било да је у питању инхалација етарским уљима, масажа или купка, осетићете олакшање.

5. Када сте у близини алергена носите маску – било да сте у шетњи или чистите кућу, ако је окидач алергије у близини, маска ће помоћи. Сада смо се макар на њу навикли.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas