Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕГА ТЕЛА

ДЕРМАТОЛОЗИ саветују: Ове ПОГРЕШНЕ свакодневне навике проузрокују упорне АКНЕ НА ЛЕЂИМА

Акне на леђима су заиста непријатна појава која се појављује код свих генерација

1666038052_woman-g31a01b2aa_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Акне на леђима нису брига само за тинејџере. Према статистикама, 80% становништва целе планете суочило се са овим проблемом барем једном у животу.

Прочитајте још: Грешка коју сви правимо приликом прања косе: Препородите косу помоћу састојка који сви имамо у кући

Ако и ви себи ускраћујете задовољство да носите хаљину са заводљивим деколтеом због комедона, обратите пажњу на савете стручњака које ћете пронаћи у нашем материјалу.

Узроци акни на леђима могу се поделити у две групе:

1. Погрешна нега коже
2. Метаболички поремећај

Још један узрок акни могу бити хормонске промене, тада треба да се обратите ендокринологу и гинекологу. У нашем материјалу ћемо размотрити само оно што треба учинити у прва два случаја.

Дерматолог Кендал Џенер Кристи Кид, која је упозната са темом акни, сигурна је да осип може да изазове регенератор за косу. Чињеница је да када перете косу, део производа, хтели то или не, остаје на кожи леђа и тиме зачепљује поре.

Прочитајте још: Нега СТОПАЛА уз помоћ пасте за ЗУБЕ: Резултати ће вас одушевити, а поступак је веома једноставан

Такође, стручњаци саветују да се туширате одмах након што сте вежбали у теретани. Зној који остаје на кожи само провоцира раст бактерија, што касније може довести до појаве осипа. Код куће покушајте да носите широку одећу од природних материјала.

Синтетичке блузе и врхови не дозвољавају кожи да дише, а због тога ослобођени зној постаје најповољније станиште за бактерије.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas