Oglas
· · Komentari: 0
NEGA TELA

DERMATOLOZI savetuju: Ove POGREŠNE svakodnevne navike prouzrokuju uporne AKNE NA LEĐIMA

Akne na leđima su zaista neprijatna pojava koja se pojavljuje kod svih generacija

1666038052_woman-g31a01b2aa_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Akne na leđima nisu briga samo za tinejdžere. Prema statistikama, 80% stanovništva cele planete suočilo se sa ovim problemom barem jednom u životu.

Pročitajte još: Greška koju svi pravimo prilikom pranja kose: Preporodite kosu pomoću sastojka koji svi imamo u kući

Ako i vi sebi uskraćujete zadovoljstvo da nosite haljinu sa zavodljivim dekolteom zbog komedona, obratite pažnju na savete stručnjaka koje ćete pronaći u našem materijalu.

Uzroci akni na leđima mogu se podeliti u dve grupe:

1. Pogrešna nega kože
2. Metabolički poremećaj

Još jedan uzrok akni mogu biti hormonske promene, tada treba da se obratite endokrinologu i ginekologu. U našem materijalu ćemo razmotriti samo ono što treba učiniti u prva dva slučaja.

Dermatolog Kendal Džener Kristi Kid, koja je upoznata sa temom akni, sigurna je da osip može da izazove regenerator za kosu. Činjenica je da kada perete kosu, deo proizvoda, hteli to ili ne, ostaje na koži leđa i time začepljuje pore.

Pročitajte još: Nega STOPALA uz pomoć paste za ZUBE: Rezultati će vas oduševiti, a postupak je veoma jednostavan

Takođe, stručnjaci savetuju da se tuširate odmah nakon što ste vežbali u teretani. Znoj koji ostaje na koži samo provocira rast bakterija, što kasnije može dovesti do pojave osipa. Kod kuće pokušajte da nosite široku odeću od prirodnih materijala.

Sintetičke bluze i vrhovi ne dozvoljavaju koži da diše, a zbog toga oslobođeni znoj postaje najpovoljnije stanište za bakterije.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas