Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Храна коју треба да једете када болујете од ПРЕХЛАДЕ: Многи сматрају да ће вам од ње бити боље

Ево шта, осим супице, треба да једете када сте болесни

1703508041_Foto-Shutterstock-prehlada.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Здрава и уравнотежена исхрана веома је важна за здравље јер то један од начина да се организам одбрани од сезонских вируса и бактерија. Откривамо вам које намирнице лекари препоручују да бисте без компликација пребродили овај прелазни период.

Чај или топла лимунада

Добро је познато да чај помаже код грлобоље. Зелени чај је посебно користан јер је богат антиоксидансима, а управо они пружају потпору организму у борби против инфекција. Помоћи ће вам и топла лимунада. Цитруси имају пуно витамина Ц, а мекани слој поморанџе, лимуна или грејпа садржи флавоноиде, који ће оснажити имунитет.

Пилећа супа

Пилећа супа се сматра традиционалном терапијом јер не само што је топао и хранљив оброк већ научници тврде и да постоје докази да помаже у смањењу активности ћелија које су одговорне за респираторне проблеме.

Црно вино

Веровали или не, и црно вино може бити добар савезник у борби против прехладе. Наиме, црно вино садржи антиоксидансе који помажу организму у борби против инфекције, посебно дисајних путева. Ипак, будите опрезни! Ако пијете таблете, алкохол не долази у обзир.

Зачињена храна

Можда ће вам измамити сузе, али зачињена храна може нос учинити проходнијим. Зато слободно користите рен, љуте папричице или бибер.

Ђумбир

Истраживања су показала да је ђумбир невероватно делотворан у спречавању и смиривању мучнина или других желудачних тегоба попут надутости, мучнине, нагона за повраћањем. Стога, у случају ових проблема попијте шољицу чаја од ђумбира. сматра се да је ђумбир одличан савезник у борби против прехладе и грипа, а комбинација ђумбира, лимуна и меда побеђује све инфекције.

Сода бикарбона

Сода бикарбона је врло чест састојак препарата за смиривање желуца. Растворите једну кашичицу соде бикарбоне у чаши воде и попијте. Микс воде и соде бикарбоне представља јефтин и практичан лек за смиривање желуца.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas