Oglas
· · Komentari: 0

Hrana koju treba da jedete kada bolujete od PREHLADE: Mnogi smatraju da će vam od nje biti bolje

Evo šta, osim supice, treba da jedete kada ste bolesni

1703508041_Foto-Shutterstock-prehlada.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Zdrava i uravnotežena ishrana veoma je važna za zdravlje jer to jedan od načina da se organizam odbrani od sezonskih virusa i bakterija. Otkrivamo vam koje namirnice lekari preporučuju da biste bez komplikacija prebrodili ovaj prelazni period.

Čaj ili topla limunada

Dobro je poznato da čaj pomaže kod grlobolje. Zeleni čaj je posebno koristan jer je bogat antioksidansima, a upravo oni pružaju potporu organizmu u borbi protiv infekcija. Pomoći će vam i topla limunada. Citrusi imaju puno vitamina C, a mekani sloj pomorandže, limuna ili grejpa sadrži flavonoide, koji će osnažiti imunitet.

Pileća supa

Pileća supa se smatra tradicionalnom terapijom jer ne samo što je topao i hranljiv obrok već naučnici tvrde i da postoje dokazi da pomaže u smanjenju aktivnosti ćelija koje su odgovorne za respiratorne probleme.

Crno vino

Verovali ili ne, i crno vino može biti dobar saveznik u borbi protiv prehlade. Naime, crno vino sadrži antioksidanse koji pomažu organizmu u borbi protiv infekcije, posebno disajnih puteva. Ipak, budite oprezni! Ako pijete tablete, alkohol ne dolazi u obzir.

Začinjena hrana

Možda će vam izmamiti suze, ali začinjena hrana može nos učiniti prohodnijim. Zato slobodno koristite ren, ljute papričice ili biber.

Đumbir

Istraživanja su pokazala da je đumbir neverovatno delotvoran u sprečavanju i smirivanju mučnina ili drugih želudačnih tegoba poput nadutosti, mučnine, nagona za povraćanjem. Stoga, u slučaju ovih problema popijte šoljicu čaja od đumbira. smatra se da je đumbir odličan saveznik u borbi protiv prehlade i gripa, a kombinacija đumbira, limuna i meda pobeđuje sve infekcije.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je vrlo čest sastojak preparata za smirivanje želuca. Rastvorite jednu kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popijte. Miks vode i sode bikarbone predstavlja jeftin i praktičan lek za smirivanje želuca.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas