Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНО

ИНХАЛАЦИЈА КОД КУЋЕ: За прехладу, синусе и дисајне путеве!

Инхалирајте се код куће уз природне састојке.

1608196147_Depositphotos_41006679_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

У воду за инхалацију можете да ставите морску со, чај од камилице, жалфију и етерична уља. Једноставан рецепт за раствор за инхалацију је да растопите 10 гр соли у 100 мл прокључале воде.

Током инхалације влаже се дисајни путеви, па се тиме и смањују симптоми болести. Исто тако, влажење изиритиране слузокоже, смањиће пецкање у носу.

Прочитајте још: ПСИХИЈАТАР УПОЗОРАВА! Ове симптоме често не препознамо и не лечимо, а важно је, могу бити симптом депресије

Ако се користи инхалатор, маска мора да буде чврсто причвршећа на лице, а онај ко се инхалира треба да буде у усправном положају. Ако се инхалирање врши врућом водом, треба се пазити опекотина, те немојте користити преврелу воду је пара може да да доведе до опекотина слузокоже дисајних путева.

У воду за инхалацију можете да убаците морску со, чај од камилице, жалфију и етерична уља.

Прочитајте још: УПОЗОРЕЊЕ ЛЕКАРА: Ово је начин на који се никако не смете борити против ХЛАДНОЋЕ

Фото: Депозит

Једноставан рецепт раствора за инхалирање је растапање 10 гр соли у 100 мл прокључале воде. Други начин припреме је тај што у 4 дл кипуће воде ставите пола главице белог лука, две капи етеричног уља чајевца и 3 капи етеричног уља еукалиптуса. У водену пару можете да додате и по две до три капи уља мајчине душице, рузмарина и лаванде.

Прочитајте још: Зашто је врло важно ЈЕСТИ СПОРО? Постоје ДОБРИ РАЗЛОЗИ за то

Осим инхалације, за проблеме са синусима може да буде одлична и домаћа пилећа супа, јер она поседује блага својства антибиотика, па зато ублажава симпотме болести. Такође, један од најбољих савезника у борби са упалом синуса је и јабуково сирће, а можете га користити и пре прехладе. Промешајте две кашичице јабуковог сирћета са 2 дл воде и пијте на празан стомак, при већим упалама користите га неколико пута на дан!

  Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas