Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која је најчешћа врста сна? Они су одраз наше подсвести

Иако се снова не сећамо увек, у просеку сањамо четири до шест пута сваке ноц́и

1680425996_shutterstock_1886880001.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Највише сањамо током РЕМ фазе сна (брзо кретање очију), јер је то доба ноћи када је наш мозак најактивнији. Сматра се да ако спавамо осам сати, вероватно сањамо око 100 минута, преноси Тхе Лист.

Најчешћи тип сањања

Пет основних типова снова су нормални снови, сањарење, лажни снови буђења, луцидни снови и ноћне море. Нормални снови су најчешћи тип, и углавном садрже искуства и људе које познајемо. Током нормалних снова, потпуно смо несвесни да сањамо, а ове снове често заборављамо када се пробудимо.

Када се сетите нормалног сна, он може послужити као прозор у вашу подсвест. Можда постоји страх, сећање, искуство или схватите да особа из вашег окружења има већи утицај на вас него што сте мислили.

Како можете позитивно да утичете на своје снове?

Најбоља ствар коју можете да учините за свој сан и снове је да створите смирујућу и досљедну рутину пре одласка на спавања. Ако сте у могућности, посебно је корисно да идете у кревет у исто време сваке ноћи и избегавате плаво светло на екрану.

Медитација, вођење дневника, слушање лагане мутике и читање књиге су опуштајуће и продуктивне рутине пре спавања које ће вас смирити и увести у почетну фазу сна. Активности попут ових помажу вам да се опустите и да дате приоритет мирним мислима над анксиозним пре него што утонете у сан. Наравно, није лако успешно спровести рутину преко ноћи. Почните тако што ћете само покушати да се придржавате истог времена за спавање, а онда градите остало, пише Тхе Лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas