Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савети

Пића која имају исто ДЕЈТСТВО КАО КАФА: Шест здравих замена за овај напитак

Кофеин нам диже ниво енергије и расположења, али и ниво стреса у организму.

1644393266_pepper-gfc90a5eeb_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Кафу једноставно обожавамо да испијамо. Али, пречестим испијањем, лако се може развити зависност од кофеина. Ова зависност рефлектује се симптомима као што су главобоље, умор, болови у мишићима. Стручњаци зато кажу да је најбоље постепено смањивати количину уноса кафе, како би се Ваш организам навикао на промене. Напомиње се и да повећа унос воде током периода одвикавања од кафе.

Ево која се пића препоручују као здравија замена за кафу:

1. Зелени чај

Зелени чај такође садржи кофеин, али његова количина је знатно мања него она која се налази у кафи. Смањивање нивоа кофеина конзумирањем зеленог чаја може помоћи у смањењу осећаја анксиозности и побољшању сна. Такође, у њему се налази доста антиоксиданата који убрзавају метаболизам и појачавају сагоревање масти.

Прочитајте још: Чај од ГЛОГА: Идеалан за крвни притисак и повишену температуру, а може да ублажи и болове (РЕЦЕПТ)

2. Чај од куркуме

Лековита дејства куркуме су многобројна, што потврђују и медицинска испитивања. Чај од куркуме је одлична замена за кофеин зато што смањује напетост у мишићима, побољшава расположење, може помоћи код дерматолошких обољења. Такође је добра за јетру и метаболизам.

3. Чај од ђумбира

Веровали или не, ђумбир садржи витамин Ц, магнезијум, витамине Б групе, калијум, калцијум, фосфор и натријум! Осим што је добар савезник у борби против проблема са варењем, позитивино делује на циркулацију, кардиоваскуларни систем и ублажавање осећаја мучнине.

Прочитајте још: Смањите болове у грлу и умирите кашаљ: Направите сами природни напитак од 3 састојка (РЕЦЕПТ)

3. Рооибос црвени чај

Можда нисте чули за овај чај, али време је да сазнате нешто о овој чудесној биљци. Овај напитак познат је под називима афрички чај и мајчино чудо. Он не садржи кофеин, па његовим испијањем можете побољшати сан, здравље срца и расположење. Осим тога, овај напитак смањује стрес и нервозу. Ова биљка има благотворна дејства и на кардиоваскуларни систем, кожу, алергије и здравље и виталност костију.

   Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas