Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Које је најбоље време да једемо ДИЊУ? Многима омиљена летња посластица

Не постоји боље летње освежење од хладне диње исечене на коцкице

1656792129_honeydew-melon-1504727_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Иако је слатка, диња спада у поврће. Јестиво је све осим коре, њене семенке су богате омега - 3 масним киселинама.

Једна порција диње од око 150 грама садржи: 53 калорије, 0,3 г масти, 13 г угљених хидрата, 1,4 г влакана, 30% дневне количине витамина А, 78% дневне количине витамина Ц.

Иако је веома слатка, диња спада у поврће које је притом веома здраво захваљујући витаминима и минералима (калијум, магнезијум, фолна киселина, фосфор…) Обилује антиоксидансима колином, зеаксантином и бета каротеном, који штите тело од слободних радикала и спречавају развој многих болести, а посебно су корисни за здравље очију.

Прочитајте још: Смршајте и до 5 кг за само 3 дана: ТРОДНЕВНА дијета која обећава невероватне резултате

Обиље витамина Ц јача имунитет, а помаже и у производњи колагена који одржава кожу младалачком и свежом. Исто дејство има и витамин А који диња такође садржи.

Диња садржи 90 одсто воде што је чини савршеном намирницом за вреле летње дане. Пошто садржи око 10 одсто дневних потреба за калијумом, помаже у регулацији крвног притиска, штити од кардиоваскуларних болести и спречава грчеве мишића. Калијум такође помаже у одржавању равнотеже електролита у телу и смањује задржавање воде.

Осим воде, диња садржи и доста влакана. Она су важна за пробаву. Ако имате проблем са затвором, поједите неколико кришки ове посластице.

Прочитајте још: "Чија вода": Сви су одушевљени дејствима овог чудесног напитка, прави се лако, а помаже убрзаном мршављењу (ВИДЕО)

Пошто је „тешка за стомак“ препорука је да се једе пре оброка или као засебно јело. Особе које имају проблем с бубрежним болестима треба да је једу у ограниченим количинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas