· · Коментари: 0
УКУСИ ЗИМЕ

МАГИЧНА цвекла за ЛЕПО ЛИЦЕ, за избацивање токсина и здраве крвне судове! Три рецепта за салате које ћете ОБОЖАВАТИ

Цвекла се сматра једним од најздравијих коренастих биљака.

1643234239_beet-gfec7b27aa_640.jpg
Фото: Depositphotos

Цвекла и сок од цвекле су познати по бројним позитивним ефектима на људско здравље - добра циркулација, снижавање крвног притиска, као и унапређење спортског учинка. Многи од ових позитивних ефеката се везују за богат садржај "неорганских нитрата".

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Доносимо вам три рецепта за салате са свеклом, које ћете обожавати.

Салата од цвекле и јогурта за лепоту

Ова салата обнавља и чисти кожу лица. Редовном употребом кожа постаје еластична, здравија и свежија.

Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)

Очистите једну цвеклу, па је изрибајте. Са стране исецкајте 150 грама сувих шљива, 150 грама ораха па помешајте са изрибаном цвклом и у њу додајте 150 милилитара јогурта и једну кашичицу меда.

Салата од цвекле и купуса за елиминисање токсине из организма

Ако муку мучите са успореним метаболизмом, ово је салата за вас. Ова салата се популарно зове “метла” и то с разлогом. Савршено уклања токсине, због чега ћете имати добро здравље. Лечи проблеме са кожом и лош задах.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Добро изрибајте 1 цвеклу, 200 грама купуса, 2 јабуке па их помешајте са 3 кашике масилиновог уља и једном кашиком лимуновог сока, па све зачините першуном и зачинима по укусу, со или бибер.

Салата од цвекле за добру пробаву и чисте крвне судове

Ово јело помаже телу да пробави масну храну, а крвне судове чисти тако што побољшава циркулацију.

Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"

Изрибајте једну свежу цвеклу и једну шаргарепу, додајте ситно исецкана 3 чена белог лука и 100 грама ситно исецканих ораха. Све помешајте па зачините с уљем и јабуковим сирћетом. 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.