· · Коментари: 0

Мршаве уместо вас: ПЕТ супермоћних намирница за витку линију

Велики број намирница је пријатељ здравог изгледа, али нажалост ретко када смо спремни да се одрекнемо устаљених навика и своју куповну корпу напунимо искључиво таквима.

1644245610_povrce.jpg
Фото: Пиxабаy

Доносимо вам 5 пријатеља добре линије који су у стању да очисте нагомилани неред у телу и у сарадњи са вежбањем подстакну метаболизам на убрзани рад и сагоревање калорија, чему већина тежи.

Прочитајте још: Смањите болове у грлу и умирите кашаљ: Направите сами природни напитак од 3 састојка (РЕЦЕПТ)

1. Цимет

Ароматичан зачин помаже да се глукоза далеко брже креће у ћелијама те да се брже сагоревају калорије и да се инсулин смањи. За такав ефект пожељно је конзумирати четвртину кашике дневно и притом је важно да цимет за такву примену набавите у специјализованим продавницама здраве прехране. Цимет можете додати у топле напитке или здраве смутије.

2. Грејп

Горкаст и кисели плод из породице цитруса обилује влакнима који су заслужни за продужени осећај ситости. Осим тога, садржи састојке који смањују ниво инсулина при чему организам храну у већем постотку користи за енергију, а количина спремања у масно ткиво се смањује.

3. Целер

Осим витамина Ц у великим количинама целер готово садржи све витамине групе Б, витамине А, К и Е. Управо такав састав минерала и витамина, те релативно мала енергетска вредност, сврставају целер у намирнице које су идеалне током мршављења. Коренасти плод регулише пробаву, а познати укус "хрскаве воде" открива и састав течности која на тело има детоксирајући учинак. Свежи целер најбоље је нарибати по салати, а листове истргати и додати у свеже цеђене сокове.

4. Бразилски орах

Ова врста ораха подстиче метаболизам на убрзани рад, на начин да тироидне хормоне враћа у активну, праву форму, осим тога ова укусна грицкалица на себе веже токсине који се иначе спајају с масним ћелијама и обликује целулит. Препоручује се да самељете орашчиће и додате их у доручак са житарицама или поспете по салати.

Прочитајте још: СТРУЧЊАК ОТКРИВА: Ево како да ЗАУСТАВИТЕ ХРКАЊЕ партнера заувек – укључујући једноставну свакодневну вежбу за грло

5. Чиа семенке

Све популарнија супернамирница обилује омега-3 масним киселинама, влакнима и протеином, смањује апетит, убрзава рад метаболизма те активира рад ензима битних за сагоревање масти. Пре конзумирања, важно је ставити семенке у воду на око 15-ак минута док се не повећају, јер на овај начин у желуцу поспешују ослобађање хормона оглашивача ситости.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.