Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
важно

Навике које нам успоравају МЕТАБОЛИЗАМ, а радимо их свакодневно

Постоје навике које нам се чине небитним, али оне и те како могу да поремете процесе у организму.

1604500327_Depositphotos_98342834_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Пијете кафу без кофеина 

Зашто је то проблем: Пропуштате једноставан и укусан начин да привремено убрзате метаболичко сагоревање. Кофеин стимулише централни нервни систем, а процењује се да би пијењем кафе богате кофеином могли да убрзате метаболизам за 15 одсто за само три сата. Додајте то на списак позитивних здравствених ефеката кафе: смањен ризик од кардиоваскуларних болести и дијабетеса.

Решење: Све док вас кофеин не чини нервозним, истрајте. Ако вас мучи киселина, онда је боље да пређете на варијанту са мање кофеина.

Једете само овсену кашу или пециво за доручак

Зашто је то проблем: Добро је што једете ујутру јер редовни оброци чине ваш метаболизам јаким, али мало протеина би га учинило још јачим. Потребно је више енергије за њихово варење од угљених хидрата, а утичу и на повећање мишићне масе.

Доручак је неопходан.

Прочитајте још: Ово су НАМИРНИЦЕ које можете јести кад год пожелите и нећете се угојити! (СПИСАК)

Нисте гладни после тренинга, па не једете
Зашто је то проблем: Тренинзи исцрпљују мишиће, а уносом праве количине хранљивих састојака само сат времена после тренинга помаже им да се опораве.Решење: Напуните батерије миксом 10 до 15 грама протеина и 15 грама угљених хидрата.

Решење: Додајте 20 грама протеина свом доручку, отприлике количину која одговара једној шољи јогурта са ниским процентом масти.

Сваког дана устајете у исто време, али викендом излазите до касно

Зашто је то проблем: Говоримо о хигијени сна и можда сте то до сада чули милион пута, али постоји ваљан разлог зашто неко треба да вам досађује са овим. Само једна бесана ноћ може да поремети ритам гена који одржавају ваш метаболизам брзим.

Решење: Потрудите се да током читаве недеље одлазите у кревет у исто време или гледајте да се максимално приближите том циљу.

Трудите се да идете на спавање у исто време.

Прочитајте још: Ево шта ће се догодити уколико избаците хлеб из исхране

Већ је средина поднева, а ви сте схватили да нисте пили воду

Фото: Пиxабаy

Зашто је то проблем: Ваш метаболизам сумира све процесе који у вашем телу производе енергију – варење, мишћне контракције, елиминисање штетних материја… У свему томе хидратација игра велику улогу, ако не и кључну. Ако сте дехидрирали, тај систем може да буде јако успорен или да ради на оптималном нивоу, што опет може да успори ваш метаболизам.

Решење: Ваш урин би требало да буде светложуте боје, а ви се држите оног трика који вас тера да уносите што више воде у свој организам. Подесите периодично аларм на вашем сату, па кад се он огласи обиђите славину или држите флашу воде близу себе као подсетник да треба да пијете воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas