Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
медитација за почетнике

Није волела да медитира, а онда је пронашла САВРШЕН НАЧИН! Позната тенисерка води вас кроз процес медитације (ВИДЕО)

Било је времена када Наоми Осака није чак ни волела да медитира, штавише медитација ју је узнемиривала. Али сада је то део њене свакодневне рутине

1653840823_osaka.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Беатс бy Дре
Oglas

Наоми Осака, гренд слем шампионка и пословна жена, зна како је мучити се са медитацијом. Донедавно, 24-годишња тенисерка је открила да ју је обраћање пажње на дах, што је један од основа медитације, само чинило нервознијом. Искуство у вези са тим је спречило безброј људи да се баве медитацијом, али Осака је на крају пронашла технике које су њој послужиле.

Прочитајте још: Када су у питању положаји за спавање, најбоље је лежати на боку, а ево и ЗАШТО

Сада је Осака, која је прошлог лета напустила Отворено првенство Француске да би се усредсредила на своје ментално здравље, креирала сопствену медитацију за оне који нису сигурни у медитацију или којима је то сасвим нова ствар. 

У 7-минутном снимку, Осака вас мирно води кроз процес медитације, позивајући медитаторе да удахну у складу са нежним високим и ниским тоновима. За оне који се осећају изгубљено или узнемирено док слушају медитације које су иначе тихе између корака, умирујући звуци служе као сидро да помогну. Трик је, како каже Осака, „једноставно бити присутан у складу са тоновима“. Осака уверава слушаоце да не морају ништа да визуелизују и да је у реду ако се не осећају одмах опуштено или ако су расејани.

„Ваш ум ће вероватно одлутати 100 пута, а то је заправо оно што би требало да се деси“, каже она. „Вежбате свој ум тако што примећујете сваки пут када одлута и нежно га враћајте изнова и изнова.

Осака је креирала медитацију у партнерству са глобалном платформом за ментално здравље на радном месту "Модерн Хелт". Недавно се придружила компанији као главни заговорник здравља заједнице у њеном програму утицаја на заједницу.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas