Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРАВА СТВАР

Нокти вам се листају, пуцају и споро расту? Можда НЕСВЕСНО радите неку од ових ствари

Имати здраве и чврсте нокте многима је битно, поготово женама како би их могле украсити разним бојама и узорцима.

1614678519_898d6af712faa6d3be216e69feca4ac5625f5d91.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Ипак, несвесно раде неке грешке које их уништавају, па се питају како им нокти пуцају, листају се или не могу израсти.

Обратите пажњу на ове навике, преноси Бригхт Сиде, јер је можда нека од њих одговор на то питање.

Често користите лак за косу

Ако сте чести корисник лака за косу, можда оштећујете нокте, а да тога уопше нисте свесни.

Лакови за косу садрже до 50% алкохола, који исушује и ваше нокте може учинити слабим и ломљивим. Такође, додаци у лаку за косу растављају лак за нокте, толико да га чак можете користити за уклањање мрља лака с одеће.

Користите их као алат

Сви ноктима с времена на време отварамо лименке или стружемо налепницу с ценом, али ако то редовито радите, нокте стављате под већи притисак него што они могу поднети. Ако нокте користите за оно за што нису намењени, то може довести до благе трауме, па чак и до раздвајања.

Мичете кожицу око нокта

Иако би многи рекли да вам кожица неће допустити да ваша маникура изгледа уредно и дуже остане свежа, то мало коже заправо је намењено заштити ноктију од инфекција. Ако је уклоните, нокти постају рањивији на клице и бактерије, што заузврат може довести до болести ноктију. 

Предугачки су

Иако је истина да дуги нокти изгледају лепо, имати краће нокте је свакако здравије. Дуги нокти лако могу задржати нечистоћу и бактерије, а вештачки нокти уништавају природне нокте и остављају их слабим и танким.

Не скидате лак

Иако вам се понекад чини да немате времена за правилно уклањање лака за нокте, рескирате оштетити нокте ако га оставите данима.

Слично као и ваша кожа, и ваши нокти могу упити супстанце које се наносе на њихову површину. Да бисте ноктима пружили преко потребан одмор од лака, уклоните га кад се почне сам скидати и оставите без икаквог лака неколико дана.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas