· · Коментари: 0
ИНФЕКЦИЈА

Обратите ПАЖЊУ: КОЖА ИСПОД ГРУДИ на удару ИНФЕКЦИЈА током врелих дана

Високе температуре доводе до промена.

1597054266_Depositphotos_155071150_s-2019.jpg

Веома често се дешава да одређене промене не примећујемо док не буду или довољно видљиве или барем опипљиве. Нажалост, кожа испод груди је једно од таквих места, а даме са мало већим попрсјем имају веће шансе да задобију неке од инфекција.

Прочитајте још: Овде сунцобран и лежаљке НЕ ПЛАЋАТЕ, хране има КОЛИКО ЖЕЛИТЕ, а за децу је све БЕСПЛАТНО (ФОТО)

Високе температуре изазивају појачано знојење, а неадекватним избором веша или гардеробе, одређене проблеме можемо погоршати.

1. Осип и гљивичне инфекције

Веома често се дешава да се испод линије груди појави осип праћен непријатним мирисом. Најчешће је изазван високим температурама и претераним знојењем. Како кажу дерматолози за Хеалтхлине, овакав осип настаје трењем коже и незгодна је појава јер може да доведе и до развоја гљивица којима посебно прија влажно и топло окружење.

Прочитајте још: ОПРЕЗ, ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕТЕ ЛАКШЕ ИЗГОРЕТИ НА СУНЦУ: Разлог је готово невероватан и има везе с пандемијом

Стручњаци саветују да поспете пудер по кожи која је склона иритацијама и уколико је потребно, у току дана поновите поступак. Он ће помоћи код упијања влаге и одржаће кожу сувом.

Обавезно се јавите свом дерматологу који ће вам преписати посебну крему за сузбијање иритације.

Фото: Депозит

2. Иритација због топлоте

Оваква иритација се јавља као последица топлог времена услед кога се знојите више него обично. Уколико вас регија и сврби, битно је да знате да до тога долази јер је зној зачепио канале, односно поре на кожи.

Ипак, добра страна оваквог проблема је што углавном пролази сам од себе и није опасан. Довољно је да се кожа охлади како би непријатност престала. Иако не можемо увек бирати да будемо на местима где температура није висока, лосиони са ефектом хлађења могу помоћи као и водене облоге како би се кожа што пре умирила.

Прочитајте још: СВИЛЕНКАСТО И БЛИСТАВО: Знате ли како воће у козметичким производима делује на вашу кожу?

3. Рингворм лишајеви

Уколико вам се испод груди формирају изразито суве регије са црвеним ободом, могуће је, по речима доктора, да имате проблем са лишајевима. Рингворм је врло заразан и често се шири заједничким пешкиром, постељином и тушевима. Можете га добити чак и од куц́них љубимаца. Овакви проблеми често се јављају и на пазуху, а не само испод груди.

Анти-гљивичне креме без рецепта ефикасне су у лечењу лишајева, али је за то обавезно да се јавите лекару. Нипошто не би требало да узимате нешто на своју руку.

Прочитајте још: ТАБЛИЦА КИЛОГРАМА: Колико воде је дневно добро пити за лакше мршављење?

Foto: Depozit

4. Брадавице

Често се женама појављују брадавице у овом пределу тела због трења између брусхалтера и коже или коже о кожу. Углавном су у форми танких, провидних или беличастих ситних израслина. Најчешће не боле осим уколико их не закачите.

Уклањају се хируршким путем, различитим методама.

Било како било, сваку промену на кожи треба проверити, па уколико осетите неке неправилности, јавите се одабраном лекару који ће вас посаветовати које је најбоље решење за ваш случај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.