Oglas
· · Komentari: 0
NEGA KOŽE

SVILENKASTO I BLISTAVO: Znate li kako voće u kozmetičkim proizvodima deluje na vašu kožu?

Proizvodi koji se ističu bojama i oblicima, idealni su za početak dana u dobrom raspoloženju.

1596965736_Depositphotos_5455989_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Voće je krcato hranjivim sastojcima i čest je sastojak mnogih kozmetičkih linija kako bi koža bila glatka, hidrirana i blistava. Međutim, ne morate se uvek osloniti na skupe marke kako biste dobili rezultat.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Kokos

Kokosovo mleko je bogato uljima i vitaminima koji hrane kožu i kosu. Hranjivi sastojci kokosovog ulja prodiru u dubinu kože, hidriraju je i zaključavaju vlagu.

Foto: Piksabej

Ono je idealno za suvu kožu kojoj vraća elastičnost i lepotu. Na kraju, ko ne uživa u mirisu kokosa koji je sinonim za leto i plažu?!

Filipinke su nadaleko poznate po svojoj raskošnoj i mirišljavoj kosi. NJihova tajna je kokosovo ulje koje se zagreje i utrlja u kosu. Imaćete svilenkastu i blistavu kosu nakon ispiranja.

Pročitajte još: Nismo ni svesni koliko često DODIRUJEMO LICE i koliko je to LOŠE - naučnici govore zašto je to opasno!

Mazanje tela kokosovim mlekom ne predstavlja samo uživanciju i priliku za lenčarenje, već je reč o tretmanu koji nudi na desetine pogodnosti, kako za telo tako i za kožu.

Ako je verovati poznatim svetskim nutricionistima, svakodnevna konzumacija jedne kašike kokosovog ulja značajno podiže energiju. Osim toga, kokos predstavlja izuzetno hranjivi sastojak za kožu i telo.

Pročitajte još: Bore na čelu ukazuju na BOLEST! Dobro pogledajte da li morate HITNO KOD LEKARA

Prepoznali su to i brojni domaći i svetski wellness centri koji u svojoj ponudi imaju tretmane namenjene hidrataciji i zaštiti kože od isušivanja. Znalci tvrde kako kokosovo mleko i ulje koži pruža nenadmašive hranjive sastojke, omekšavajući je bolje od mnogih izvikanih i precenjenih losiona.

Foto: Piksabej

Mango

Mango je voće koje se uzgaja više od 5.000 godina. Prema legendi, Buda je sedeo ispod drveta manga kada je doživio prosvetljenje. Nije nužno da ćete preći na viši nivo svesti ako svoje telo negujete mangom, ali ćete sigurno biti zaštićeni antioksidansima.

Pročitajte još: Ako vam se javljaju OVI SIMPTOMI to je znak da se UMORNI: Stanite i odmorite se, telo će vam biti zahvalno

Plodovi manga bogat su izvor vitamina A, C i E, gvožđa, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ključ njegove kozmetičke upotrebe leži u koštici koja se pritikne i iz koje se dobije maslac.

Regenerisaće kožu i kosu ako se usitni u kašu i nanese na željeni deo tela.

Foto: Piksabej

Cveće

Ugodna kupka jedna je od najlepših rutina svakodnevnog života. Ne samo da hidrira i čisti telo, već pozitivno utiče i na zdravlje organizma.

Pročitajte još: TABLICA KILOGRAMA: Koliko vode je dnevno dobro piti za lakše mršavljenje?

Uz pomoć cvetnih kupki pomoći ćete svom duhu i telu, jer cveće i soli koje se dodaju u kupku deluju lekovito na organizam.

Cvetne kupke njeguju telo i čine ga mekim. Slatki, ugodni miris cveća deluje opuštajuće na organizam i podiže raspoloženje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas