Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАЈ ДОРУЧАК ЈЕ ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈЗДРАВИЈИ НА СВЕТУ: Кошта само 200 динара, а преукусан је!

Редовно слушамо како је најздравији избор за доручак овсена каша, али многи греше па узимају инстант каше из кесица, чиме праве велику грешку и практично уништавају ваше здравље.

1752561577_shutterstock_219512482.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Овсена каша какву данас познајемо није ни близу онога што би требало да једемо. Прерађена овсена каша није здрава. Најздравије је купити овас у зрну, самлети га и направити кашу од ове житарице са додацима по жељи.

Права домац́а овсена каша је невероватно хранљива. Она може помоц́и у губитку тежине, вратити здрав холестерол, понудити велики избор влакана и још много тога, преноси Цитyмагазине.

Ево још пет најочигледнијих разлога зашто је добра идеја сваког јутра започети дан овим доручком:

Побољшава функционисање црева

Влакна у овсу помажу у чишц́ењу црева и промовишу здраво варење. Они такође помажу у побољшању општег здравља дигестивног система тако што осигуравају да храна стигне тамо где треба у право време.

Побољшава здравље срца

Истраживања показују предности овсене каше за здраво срце и смањен ризик од срчаних болести као што је коронарна болест срца. Антиоксиданси и здрава влакна у овсу чине га одличним избором за доручак за оне који морају да смање ниво лошег холестерола.

Смањује ризик од рака дебелог црева

Истраживање спроведено на 2 милиона Европљана показало је да висок ниво дијеталних влакана може спречити рак дебелог црева. Да бисте избегли ову непријатну болест, једите што више овсене каше.

Снижава крвни притисак

Једно истраживање је показало да редовно конзумирање овсене каше за доручак може имати исти ефекат као и узимање лекова за висок крвни притисак. Овсена каша је само помоц́ у снижавању крвног притиска и не би требало да замени лекове.

Регулише ниво шећера у крви

Примарно растворљиво влакно у овсу, познато као бета глукан, делимично се раствара у води када се прогута и формира густу супстанцу у желуцу која има моц́не здравствене предности. Једна од главних предности овог влакна је његова способност да помогне у снижавању нивоа шец́ера у крви и смањењу инсулинске резистенције код пацијената са дијабетесом типа 2.

(Крстарица)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas