Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Паметни ТРИКОВИ који вам могу помоћи у НЕПРИЈАТНИМ СИТУАЦИЈАМА: На опечени језик нанесите шећер или мед

Свакодневно могу да нам се дешавају пехови који нам могу пореметити тренутно расположење

1655301232_timothy-dykes-90uVYog2FKE-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Међутим, ако сте опремљени правим знањем, ништа вас неће спречити да останете добро расположени! Представљамо вам трикове који вам могу помоћи да пребродите тренутно непријатне ситуације. 

Прочитајте још: Како натерати себе да ПЛАЧЕТЕ да бисте се ОСЛОБОДИЛИ СТРЕСА: Осетите тренутно олакшање!

1. Користите пасту за зубе да смањите оток

Ударили сте прст на нози или сте се опекли о пеглу. Пре него што вам се расположење потпуно поквари, постоји кућни лек који вам може помоћи код отока и ублажити бол. Зграбите своју пасту за зубе и нанесите мало на свој несрећни ножни прст. Доказано је да биљна паста за зубе има антибактеријски и антиинфламаторни ефекат на ваше орално здравље, тако да вам може помоћи и у овој незгодној ситуацији. Може бити од помоћи и код убода пчела.

2. Користите шприц да извадите убод из руке

Несташна пчела оставила је жаоку у твојој руци. Нема потребе за паником, ево поузданог начина да скинете ту ствар. Узмите шприц и резачем или ножем уклоните део где игла улази у кожу. Сада га употребите да исисате убод. 

3. Користите лед да ублажите болове мигрене

Знамо да мигрена понекад може бити јако болна и утицати на обављање свакодневних активности, али имамо ледено хладан логичан приступ који ће вам помоћи у овој ситуацији. Узмите врећицу смрзнутог поврћа из замрзивача и ставите је на врат. Хладноћа може сузити крвне судове и помоћи у смањењу преношења бола у мозак.

4. Користите уље за бебе да бисте лако уклонили фластер

Ваша рана је коначно зарасла, али тежи део тек предстоји. Можда мислите да имате 2 опције: да стргнете тај завој брзим покретом или да патите полако док вам лепљивост фластера скида длаке и кожу. Нанесите беби уље на место и оставите да одстоји на секунд. Сада можете уживати у уклањању фластера без болова.

5. Вежбе за очи помажу вам код умора и замагљеног вида

Провели сте неколико сати радећи за компјутером или гледајучи телевизор и сада вас очи пецкају и боле? Брзи тренинг не користи само вашим бицепсима, већ вам може помоћи и код замућеног вида, напрезања очију и повећане осетљивости на светлост. Погледајте лево и десно неколико пута без померања главе. Затим погледајте горе-доле. Поновите ову вежбу неколико пута и осетићете разлику.

6. Нанесите мед или шећер на опечени језик

Ако сте опекли језик топлим напитком, немојте још звати ватрогасце. Имамо слатко решење за вашу невољу, буквално. Додајте блок шећера или кашику меда на језик. Мед је доказано оружје за борбу против опекотина, али не заборавите да оперете зубе након тога јер сва та слаткоћа може изазвати каријес.

7. Широм отворите очи да спречите плакање

Када сте у ситуацији да вам се плаче, а не желите да заплачете ни у ком случају, имамо решење. Држите очи широм отворене, затегните мишиће лица и подигните браду - то ће помоћи са сузама да се задрже.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas