Oglas
· · Komentari: 0

Pametni TRIKOVI koji vam mogu pomoći u NEPRIJATNIM SITUACIJAMA: Na opečeni jezik nanesite šećer ili med

Svakodnevno mogu da nam se dešavaju pehovi koji nam mogu poremetiti trenutno raspoloženje

1655301232_timothy-dykes-90uVYog2FKE-unsplash.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Međutim, ako ste opremljeni pravim znanjem, ništa vas neće sprečiti da ostanete dobro raspoloženi! Predstavljamo vam trikove koji vam mogu pomoći da prebrodite trenutno neprijatne situacije. 

Pročitajte još: Kako naterati sebe da PLAČETE da biste se OSLOBODILI STRESA: Osetite trenutno olakšanje!

1. Koristite pastu za zube da smanjite otok

Udarili ste prst na nozi ili ste se opekli o peglu. Pre nego što vam se raspoloženje potpuno pokvari, postoji kućni lek koji vam može pomoći kod otoka i ublažiti bol. Zgrabite svoju pastu za zube i nanesite malo na svoj nesrećni nožni prst. Dokazano je da biljna pasta za zube ima antibakterijski i antiinflamatorni efekat na vaše oralno zdravlje, tako da vam može pomoći i u ovoj nezgodnoj situaciji. Može biti od pomoći i kod uboda pčela.

2. Koristite špric da izvadite ubod iz ruke

Nestašna pčela ostavila je žaoku u tvojoj ruci. Nema potrebe za panikom, evo pouzdanog načina da skinete tu stvar. Uzmite špric i rezačem ili nožem uklonite deo gde igla ulazi u kožu. Sada ga upotrebite da isisate ubod. 

3. Koristite led da ublažite bolove migrene

Znamo da migrena ponekad može biti jako bolna i uticati na obavljanje svakodnevnih aktivnosti, ali imamo ledeno hladan logičan pristup koji će vam pomoći u ovoj situaciji. Uzmite vrećicu smrznutog povrća iz zamrzivača i stavite je na vrat. Hladnoća može suziti krvne sudove i pomoći u smanjenju prenošenja bola u mozak.

4. Koristite ulje za bebe da biste lako uklonili flaster

Vaša rana je konačno zarasla, ali teži deo tek predstoji. Možda mislite da imate 2 opcije: da strgnete taj zavoj brzim pokretom ili da patite polako dok vam lepljivost flastera skida dlake i kožu. Nanesite bebi ulje na mesto i ostavite da odstoji na sekund. Sada možete uživati u uklanjanju flastera bez bolova.

5. Vežbe za oči pomažu vam kod umora i zamagljenog vida

Proveli ste nekoliko sati radeći za kompjuterom ili gledajuči televizor i sada vas oči peckaju i bole? Brzi trening ne koristi samo vašim bicepsima, već vam može pomoći i kod zamućenog vida, naprezanja očiju i povećane osetljivosti na svetlost. Pogledajte levo i desno nekoliko puta bez pomeranja glave. Zatim pogledajte gore-dole. Ponovite ovu vežbu nekoliko puta i osetićete razliku.

6. Nanesite med ili šećer na opečeni jezik

Ako ste opekli jezik toplim napitkom, nemojte još zvati vatrogasce. Imamo slatko rešenje za vašu nevolju, bukvalno. Dodajte blok šećera ili kašiku meda na jezik. Med je dokazano oružje za borbu protiv opekotina, ali ne zaboravite da operete zube nakon toga jer sva ta slatkoća može izazvati karijes.

7. Širom otvorite oči da sprečite plakanje

Kada ste u situaciji da vam se plače, a ne želite da zaplačete ni u kom slučaju, imamo rešenje. Držite oči širom otvorene, zategnite mišiće lica i podignite bradu - to će pomoći sa suzama da se zadrže.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas