Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПЕТ ЈУТАРЊИХ РУТИНА од пет минута за бољи почетак дана

Многима понекад тешко пада да ујутру устану и започну своју дневну рутину.

1635777338_alarm-clock-gff9d18619_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Поставља се питање како да изађемо из овог зачараног круга и започнемо дан пуни оптимизма и мотивације?

Психолог Кристен Фулер предлаже да пробате неку од следећих 5 петоминутних јутарњих рутина како бисте одмах по устајању били фокусиранији и спремни за све што вас чека у наредним сатима.

Истежите се

Било да се истежете на кревету или простирци за јогу, имаћете користи од ове активности у јутарњим часовима. Издвојите 5 минута из свог распореда, затворите очи, дишите дубоко и пробудите своје тело истезањем.

Продужите време испод туша

Често нам се дешава да збрзамо јутарње туширање, мислећи да ћемо тако уштедети драгоцено време, које може боље бити искоришћено за друге ствари. То је грешка. Довољно је само да период испод туша продужимо за 5 минута и већ ћемо се осећати боље када напустимо купатило. Искористите те додатне тренутке под тушем да уживате што више могуће и не размишљајте о обавезама које вас очекују.

Изађите напоље

Ако живите у кућу, обавезно проведите мало времена у дворишту пре одласка на посао. Ту можете испити своју јутарњу кафу или се прошетати док се не разбудите. У случају да живите у стану, такође вам предлажемо да бар на 5 минута изађете напоље. Можете искористити ово време да свратите до своје локалне пекаре или продавнице и купите доручак, а можете се и само прошетати без неког конкретног циља.

Слушајте музику

Колико год да сте у гужви када устанете, пронађите времена да на миру преслушате своју омиљену песму или бар ону коју волите да пустите ујутру. Музика је вишеструко корисна за нас, о чему више можете прочитати овде.

Уживајте у храни

Понекад толико журимо ујутру да све стигнемо, да једва узмемо три залогаја доручка, покупимо кафу за понети и упутимо се ка послу или школи. Овакав брз начин живота није добар ни за наше физичко ни за ментално здравље. Доручак увек треба јести за столом, а препорука је и да се потрудимо да што више уживамо у сваком залогају. То нам неће одузети баш толико времена, а сигурно ће нам омогућити да дан започнемо опуштенији и фокусиранији на оно што је важно.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas